Britští odpůrci EU připomněli české letce z druhé světové války

16.06.2016 21:38

Britská protievropská krajně pravicová strana Britain First (Británie na prvním místě) použila fotografii československých pilotů, kteří bojovali s Brity za druhé světové války proti nacistům, aby vyzvala k hlasování pro odchod země z Evropské unie. Strana tak učinila před britským referendem o členství v Unii. Podle deníku The Independent to není dobrý argument od někoho, kdo jinak odmítá imigranty.

Britští odpůrci EU připomněli české letce z druhé světové války
Foto: pixabay.com
Popisek: vlajka Velké Británie

„Tito hrdinové bojovali za SVOBODNOU Británii. Využijte svůj hlas. Hlasujte pro odchod z EU!“ připsala strana v rámci své kampaně za Brexit na internetu k fotografii, na které jsou členové 310. československé stíhací perutě britského Královského letectva (RAF). Tato peruť vznikla v roce 1940 a tvořili ji piloti, kteří utekli z tehdejšího Československa po jeho okupaci nacistickým Německem. Zprávu přinesla ČTK.

Strana Britain First má pravdu, že tito hrdinové bojovali za svobodnou Británii, ale nejspíš nejsou nejlepším příkladem, který by měla použít strana, jejímž hlavním programem je boj proti imigraci, poznamenal deník The Independent. Neparlamentní strana založená nacionalisty v roce 2011 podobně využila pro Brexit i další fotografie z doby války a nejspíš ani nevěděla, že na snímku s letci jsou Čechoslováci.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

16:02 Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

„Aktivistická sebelikvidace Evropy čištění celého světa neprospěje,“ podotýká ke Green Dealu emeritn…