Brněnské zdravotnictví by měla řídit pracovní skupina. Tak to vidí Hašek

06.10.2014 16:50

Jihomoravský hejtman Michal Hašek (ČSSD) požaduje vznik pracovní skupiny, která by dávala směr brněnskému zdravotnictví. Její součástí by byli zástupci Ministerstva zdravotnictví, kraje, města a zdravotních pojišťoven, řekl dnes Hašek novinářům. Skupina by podle hejtmana měla řešit fungování Mezinárodního centra klinického výzkumu, brněnské Vojenské nemocnice a také otázku zdravotně-sociálních lůžek.

Brněnské zdravotnictví by měla řídit pracovní skupina. Tak to vidí Hašek
Foto: Asociace krajů ČR
Popisek: Michal Hašek

Pracovní skupina by se starala o koncepční i finanční stránku zdravotnictví v Brně. Výsledky by měla předložit nejpozději do roku 2015. „Je potřeba vyřešit, zda má ICRC zůstat součástí svatoanenské nemocnice, či nikoliv, nebo jestli stát bude nadále provozovat vojenskou nemocnici. V opačném případě má totiž kraj zájem ujmout se chodu nemocnice," řekl Hašek. Podle něj je v zájmu státu, kraje i města, aby bylo brněnské zdravotnictví stabilizované a bylo jasné, o co se postará stát, o co kraj a o co město.

„Chceme, aby jižní Morava byla první, kdo zavede takzvaná lůžka zdravotně-sociální," uvedl hejtman. Tento typ lůžek by měl vyřešit vznikající spory ve financování mezi Ministerstvem zdravotnictví a Ministerstvem práce a sociálních věcí. Lůžka pro lidi, o které chvíli pečují sociální pracovníci a někdy kvůli zdravotním problémům zdravotníci, by částečně hradila obě ministerstva.

Pracovní skupina by měla podle Haška vzniknout „s požehnáním vlády", protože stát zřizuje v Brně fakultní nemocnice a vojenskou nemocnici. Kraj by měl ve skupině zastoupení jako zřizovatel záchranné služby.

reklama

autor: dkr, čtk

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kdo se to vzalo? Fiala odjel z Bílého domu a začala „aféra“

12:40 Kdo se to vzalo? Fiala odjel z Bílého domu a začala „aféra“

O cestě premiéra Fialy do USA informovaly mezi českými médii i Novinky.cz včetně upozornění na sociá…