Brněnští zastupitelé dnes rozhodnou o Amazonu

14.02.2014 7:03

Brněnští zastupitelé dnes na mimořádném zasedání rozhodnou o tom, zda bude v průmyslové zóně Černovická terasa stát obří distribuční sklad americké internetové obchodní společnosti Amazon. Budou hlasovat o smlouvě mezi městem a Ředitelstvím silnic a dálnic (ŘSD), která má řešit chybějící dálniční sjezd.

Brněnští zastupitelé dnes rozhodnou o Amazonu
Foto: Amazon
Popisek: Amazon

Mnozí radní nevěděli do poslední chvíle, jak se rozhodnou. Druhá hala Amazonu má stát u Dobrovíze u Prahy. Tamní zastupitelé smlouvu s developerem schválili ve čtvrtek večer.

Uzavření smlouvy s ŘSD je podmínkou k podepsání smlouvy s developerem CTP, která pro Amazon část dosud městských pozemků koupí a zároveň se bude podílet na úpravě křižovatky Tuřanka - Řípská. Za pozemky CTP zaplatí městu 214 milionů, za úpravy křižovatky 56 milionů korun.

Současně společnost nabízí městu pomoc při administrativních procesech a výkupech pozemků pro stavbu sjezdu. Minulý týden vyjádřil podporu stavbě sjezdu i premiér Bohuslav Sobotka (ČSSD) a označil ji za jednu z dopravních priorit. Sjezd však může stát nejdříve v roce 2017.

Do té doby budou značnou automobilovou dopravou zahlceni především obyvatelé městské části Slatina. Z oznámení vyplývá, že denně Amazon obslouží 140 nákladních aut, před Vánocemi zhruba 360. Denně se navíc počítá s provozem 2000 osobních aut. Amazon na druhou stranu slibuje, že ve skladu zaměstná minimálně 1500 lidí, před Vánocemi ještě více.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam, čtk

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Provokace.“ Zmizelo to. Odkryto po smrti Josefa Laufera

4:40 „Provokace.“ Zmizelo to. Odkryto po smrti Josefa Laufera

Po smrti zpěváka Josefa Laufera mnozí připomínají jeho píseň o Svobodné Evropě a kapitánu Minaříkovi…