Brr, nechuťárna. Běženec si o silvestru takto sexuálně zařádil na Němce. Jaký za to dostal trest? Podívejte se sami

08.07.2016 16:46

Německé úřady včera zaznamenaly hned dva úspěchy v boji proti kriminalitě páchané muslimskými uprchlíky. Kolínský soud odsoudil dva muže za sexuální obtěžování ze silvestrovské noci a policii se zase podařilo obvinit alžírského mladíka, který udržoval kontakty se strůjci teroristických útoků v Paříži.

Brr, nechuťárna. Běženec si o silvestru takto sexuálně zařádil na Němce. Jaký za to dostal trest? Podívejte se sami
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Uprchlíci ze Sýrie v táboře Domiz. Snamdin Nurihasan a Henadi Shibli

Ze sexuálního obtěžování spáchaného v průběhu silvestrovských oslav v Kolíně nad Rýnem byli u kolínského soudu shledáni vinnými jednadvacetiletý Iráčan Hussein A. a o pět let starší alžírský občan Hassan T. Soud je označil za spolupachatele skupiny patnácti až dvaceti mužů. Oba dva pachatelé byli odsouzeni k jednoročnímu trestu odnětí svobody s podmíněným odkladem. V případě iráckého mladíka soud konstatoval, že políbil ženu proti její vůli a olizoval její tvář.

„Došli jsme k závěru, že šlo o sexuální napadení. Pachatel nutil svoji oběť, aby akceptovala líbání a olizování,“ prohlásil soude Gerd Krämer k případu jednadvacetiletého Iráčana, který dle informací serveru The Local vyjádřil nad svým činem politování. Trestný skutek byl prokázán také druhému obviněnému Hassanu T. „Dej mi holky, dej mi holky, jinak zemřeš,“ měl údajně alžírský občan pokřikovat na muže, kterého doprovázely dvě ženy.

Celý text v angličtině je ZDE.

Také v tomto případě došel soud k závěru, že šlo o pokus o sexuální násilí. Soud také zjistil, že Hassan T. přišel do Německa na podzim, zatímco Hussein A. až loni v září. Před soudem rovněž vyšlo najevo, že před samotným pokusem o sexuální napadení se oba pachatelé se svými oběťmi fotografovali. „Ženy ve věku dvacet a dvacet sedm let se objevily před soudem, kterému poskytly značně emotivní svědeckou výpověď, jež nakonec skončila v slzách,“ uvádí The Local.

Jak konstatuje The Local, doposud soud potrestal několik pachatelů, kteří se v průběhu silvestrovských oslav dopouštěli krádeží. Čtvrteční rozhodnutí soudu je však prvním, kdy se podařilo odsoudit pachatele sexuálního násilí. Obdobný soud sice probíhal již v květnu s alžírským občanem, ale tehdy se jej jeho oběti nepodařilo identifikovat. „V Kolíně nad Rýnem byly v rámci oslav příchodu nového roku sexuálně napadeny stovky žen a dívek. Zpočátku panovaly obavy, že se nepodaří přivést k soudu žádného z pachatelů,“ uzavírá The Local.

Alžírský občan figuruje také v dalším případě, který se dostane před německý soud. Dvacetiletý občan Alžíru Bilal C. čelí obvinění, že udržoval kontakty s jedním z organizátorů listopadových teroristických útoků v Paříži Abdelhamidem Abaaoudem. Alžírský mladík je podezřelý z toho, že Abaaouda informoval, jakým způsobem je možné do Evropy propašovat džihádisty v rámci balkánské trasy. Bilal C. rovněž udržoval kontakty s Maročanem Ayoubem El Khazzanim, který se loni v srpnu neúspěšně pokusil o teroristický útok ve vlaku směřujícím z Amsterdamu do Paříže.

Celý text v angličtině máte k dispozici ZDE.

Bilal C. byl podle informací serveru The Local ve vazbě kvůli jinému trestnému činu a vyšetřující soudce na něj tedy pouze vydal nový zatykač. Mladý Alžířan měl již v roce 2014 vycestovat ze své rodné země přes Turecko do Sýrie, kde v prosinci téhož roku absolvoval bojový výcvik v Islámském státě. Loni v červnu jej Abaaoud pověřil, aby prověřil balkánskou trasu a zjistil, jak zde fungují pohraniční kontroly a jestli je možné zde úspěšně obchodovat s lidmi. „Samotný osmadvacetiletý Abaaoud byl zabit v průběhu policejní razie loni v listopadu,“ dodává The Local.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pro

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

22:30 Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

Víte, že konferenci konzervativců Viktora Orbána nebo Nigela Farage zakázal v Bruselu komunální star…