Brusel: Lidé zpívají a objímají se

24.03.2016 7:14

Manifestace proti islamistům se uskutečnila na Place de la Bourse v centru belgického Bruselu. Došlo k ní po úterních teroristických útocích na letišti a v metru. Poté, co lidé truchlili za oběti teroru, vydali se do ulic s vlajkami s náboženskými symboly. Píše o tom server iDNES.cz.

Brusel: Lidé zpívají a objímají se
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Vlajky na půl žerdi jsou všude

V ulicích Bruselu jsou tak k vidění lidé s židovskými, islámskými i křesťanskými symboly, kteří zpívají, skandují, objímají se. Ve středu večer byly na místě před budovou bruselské burzy tisíce lidí. Například jednadvacetiletá studentka Chloe k tomu uvedla, že je důležité právě nyní ukázat, že „jsme Belgičané“. „Může se tu dneska něco stát, to dobře víme. Ale myslím, že je krásné, že všichni tihle lidé jsou tu i přes riziko dalšího útoku,“ uvedla. 

Původní text ZDE.

Zároveň však dodala, že situace je děsivá. „Musíme pokračovat v žití stejně jako dosud, nemá smysl nic měnit a přizpůsobovat se teroristům,“ dodala však. 

Stop terorismu přišli říct i muslimové. „Není to islám, nejsou to muslimové, ale šílenci, kteří si berou Ježíšovo nebo Mohamedovo jméno a dělají ty příšerné věci,“ uvedl Martinian.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…