Bruselský lidovec Svoboda: Představitelé EU si tykají, aby zbourali bariéry. A ohromil nápadem, jak bojovat s Ruskem o srdce Ukrajinců

18.05.2019 14:33

Nastává další telekomunikační sblížení Unie, týká se zlevnění mezistátních hovorů, informuje ve svém komentáři kandidát do europarlamentu a předseda právního výboru Evropského parlamentu Pavel Svoboda (KDU-ČSL). V kontextu s tím zmiňuje překvapivý nápad, že snižením poplatků, by šlo například motivovat Ukrajince, že se do Unie dovolají levněji než do Ruska. Spojení lidé jsou totiž podle jeho slov daleko uspěšnější, než spojené země a i proto označil tykání představitelů států EU na vrcholných jednáních za určité gesto.

Bruselský lidovec Svoboda: Představitelé EU si tykají, aby zbourali bariéry. A  ohromil nápadem, jak bojovat s Ruskem o srdce Ukrajinců
Foto: Zuzana Koulová
Popisek: Europoslanec Pavel Svoboda

Skutečnou zárukou míru a prosperity v Evropě nejsou propojené státy, ale propojení lidí, je přesvědčen europoslanec Pavel Svboda. Proto velmí vítá, že od 15. května je volání do všech zemí Evropské unie o polovinu levnější. Vyjednavači EU donutili operátory snížit cenu, takže například z Česka si do zbytku Evropské unie zavoláte nanejvýš za 4,90 Kč za minutu.

„Není náhodou, že právě propojování lidí dostupnějšími telekomunikacemi, patří k tomu nejpopulárnějšímu, co Unie nabízí,“ podotýká Svoboda. Připomíná slova politika Jeana Monneta , který ve svých Pamětech píše, že „národy“ neznamená „státy“, ale „lidi“. Stejnou optikou podle Svobody pak snadno pochopíme, proč si na vrcholných jednáních představitelé států EU programově tykají. „Nejde o povinnou žoviálnost, ale o bourání bariér,“ zdůraznil v komentáři na svém blogu Aktuálně.cz Svoboda.

Svoboda by rád myšlenku telekomunikačního propojování lidí viděl dotaženou ještě dál. Připomíná, že unie má ve svém okolí přidružené země jako Ukrajinu, Gruzii či Turecko. Přidružení, toto poloviční členství, by si prý zasloužilo, aby je pocítili přidružení lidé i v telekomunikační oblasti. „Proč nedonutit operátory z EU a těchto zemí, aby se podobné poplatky také zde snížily alespoň na přijatelnější úroveň? Mám za to, že Ukrajinec či Gruzínec by na svém telefonickém účtu měl poznat, zda více volá do Unie, anebo do Ruska,“ neváhaval se podělit o svůj nápad Svoboda.

Před půl rokem dokonce tento svůj návrh přeložil komisařce Marii Gabrielové. „A jí se líbil. Doufám, že v příštím mandátu ho uvedeme v život. Ale to bude záviset i na vás, voličích,“ uzavřel.

Původní zdroj ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: nab

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…