Brutální VIDEO: Francouzský policista vpálil demonstrantovi gumový projektil přímo do tváře

09.12.2018 11:01

Na sociální síti Twitter koluje video, na němž je zachycen zákrok francouzských policistů proti demonstrantům z hnutí žlutých vest. Jeden z policistů neváhal užít tvrdého násilí a jednomu z demonstrantů vpálil gumový projektil přímo do tváře.

Brutální VIDEO: Francouzský policista vpálil demonstrantovi gumový projektil přímo do tváře
Foto: Jan Rychetský
Popisek: V Paříži se konaly protesty proti vládě Emmanuela Macrona

Demonstranti z hnutí žlutých vest znovu vyrazili do ulic francouzských měst, aby jasně ukázali, co si myslí o vládě prezidenta Macrona. V ulicích Paříže, Marseille, ale i jinde hořela v ulicích auta a objevily se nápisy, které požadovaly konec francouzského prezidenta Emmanuela Macrona.

Vláda se sice rozhodla ustoupit prvotním požadavkům demonstrantů a nezvyšovat daně u pohonných hmot, což požadoval Macron, který tak chtěl Francouze přivést k ekologičtějšímu chování. Francouzi s ním však zjevně nesouhlasí. A nejen kvůli cenám pohonných hmot. Mnoha lidem také vadí, že se snížily majetkové daně nejbohatším Francouzům.

Proti demonstrantům stáli v jednom šiku policisté, kteří se snažili ve městech udržet pořádek. Bránili demonstrantům ničit majetek. Video kolující po sociální síti Twitter však také ukazuje, že někteří policisté nejednali s demonstranty právě v rukavičkách. Na ulicích tekla krev. Jeden z policistů neváhal vpálit gumový projektil demonstrantovi do tváře.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

autor: mp

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:
Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…