Brutální Václav Klaus vystoupil proti uprchlíkům, Západu, který nás kritizuje, že je nechceme, i vědcům-petičníkům

01.09.2015 11:58

Do ostré kritiky západoevropských politiků za jejich přístup k uprchlické krizi se dnes pustil bývalý prezident Václav Klaus. „Jestli chce Evropa spáchat sebevraždu tím, že bude přijímat neomezené množství uprchlíků, ať to dělá, ale ne s naším souhlasem. Měli bychom říct rezolutní ne,“ prohlásil dnes v Lázních Bělohrad na Jičínsku, kde ve zdejší základní škole přivítal nastupující prvňáčky.

Brutální Václav Klaus vystoupil proti uprchlíkům, Západu, který nás kritizuje, že je nechceme, i vědcům-petičníkům
Foto: Hans Štembera
Popisek: Exprezident Václav Klaus

S vedením školy a členy žákovského parlamentu poté diskutoval o problémech současné Evropy, která podle něj přijímá špatnou myšlenku, že na imigraci mají lidé nárok.

Klaus se mimo jiné pozastavil nad slovy rakouské ministryně vnitra Johanny Miklové-Leitnerové o omezení evropských dotací pro země, které odmítají přijímat uprchlíky. Upozornil rovněž na to, že její myšlenka se začala šířit západní Evropou.

Celý text je ZDE

„Mě zaujalo a pobouřilo, že to řekl i francouzský premiér a celá řada dalších politiků. Jestli chce Evropa spáchat sebevraždu tím, že bude přijímat neomezené množství uprchlíků, ať to dělá, ale ne s naším souhlasem. Měli bychom říct rezolutní ne,“ prohlásil Václav Klaus.

Evropa se rozhoupala s obrovským zpožděním

„Jestliže premiér Sobotka oznámil, že Evropská unie v září začne kontrolovat lodě ve Středozemním moři, musím říci, že je to důkaz nefunkčnosti celého evropského projektu. Evropa se rozhoupala s obrovským zpožděním. Masová imigrace trvá už přes rok,“ dodal pro Klaus pro server iDNES.cz.

Odsoudil zároveň výzvu českých vědců, kteří v polovině srpna odmítli vyvolávání strachu a nenávisti vůči uprchlíkům. Podle Václava Klause zneužívají krizi pro vlastní politickou agitaci.

„To nejsou čeští vědci, těch je daleko více a já se mezi akademické pracovníky také řadím a považuji. To je skupinka politických agitátorů, kteří zneužívají vědecké tituly. Odvaha, že se označují za elitu národa a podobně, je jenom důkazem jejich naprosté beznaděje,“ uvedl.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…