Brutální nařčení Tomáše Hudečka: Tajné schůzky s Andrejem Babišem! Paktování s nepřáteli TOP 09

15.10.2014 11:58

Rezignace dosavadního primátora Tomáše Hudečka a šéfa pražské organizace TOP 09 Jiřího Vávry na členství ve straně místopředsedu TOP 09 Miroslava Kalouska nepřekvapila. Uvedl to v rozhovoru pro Lidovky.cz, kde zároveň vyjádřil přesvědčení, že se TOP 09 konečně může naplno pustit do povolebního vyjednávání. Své si k tomu řekl i Jiří Vávra.

Brutální nařčení Tomáše Hudečka: Tajné schůzky s Andrejem Babišem! Paktování s nepřáteli TOP 09
Foto: Zuzana Koulová
Popisek: Miroslav Kalousek

Kalousek Lidovkám.cz prozradil, že rezignace výše zmíněných aktérů byla předsednictvím strany přijata jednomyslně. Do diskuze o možných nástupcích se předseda TOP 09 nepouštěl. O tom prý musí rozhodnout krajský sněm, který bude svolán v nejbližší době.

Rozhodnutí obou pánů vzdát se členství ve straně Kalousek přivítal, jelikož to prý pomůže urovnat spory v pražské TOP 09 a posílí to vyjednávací pozice strany o složení vedení pražského magistrátu. „Nebylo možné jednat o koalici v okamžiku, kdy se rozhodující členové mezi sebou veřejně hádají v médiích. Sestavování koalice je věc samozřejmě velmi obtížná, ale všichni jsme přesvědčeni, že tímto krokem strana výrazně posílila a sjednotila se,“ uvedl Kalousek a dodal, že oběma pánům již předsednictvo strany poděkovalo za jejich vynikající práci na radnici.

Hudeček by se mohl vrátit do hry

Tomáš Hudeček zatím zůstává v klubu zastupitelů TOP 09. Vede ho k tomu silný mandát od voličů, které nechce zklamat. Podle informací Lidovek.cz má mezi stranickými kolegy-zastupiteli zhruba dvoutřetinovou podporu. Z šestnácti zastupitelů za TOP 09 by tak měl mít na své straně osm až deset spojenců. Lidovky.cz upozorňují, že na základě takto silné podpory by se mohl pokusit založit vlastní zastupitelský klub. Podle jejich informací si prý s takovou představou již pohrává. Rázem by se tak dostal do hry o novou koalici. Svým počtem hlasů by podle Lidovek.cz mohl nahradit například Trojkoalici a stát se partnerem hnutí ANO a ČSSD. O možném příklonu Tomáše Hudečka k hnutí ANO hovoří i Jiří Vávra, který pro Lidovky.cz uvedl: „Byl bych velice obezřetný z hlediska dalších kontaktů Hudečka s ANO."

Jiří Vávra promluvil

Vávra se rozhodl objasnit svoji rezignaci a vydal tiskové prohlášení, které mají ParlamentníListy.cz k dispozici. „Usoudil jsem, že pokud nenabídnu rezignaci já, nenabídne ji ani Tomáš Hudeček. A nechtěl jsem našimi vzájemnými konflikty nadále oslabovat TOP 09, na které mi záleží. Věnoval jsem TOP 09 pět let života a spoustu práce stejně jako řada mých stranických kolegů a přátel. Není možné toto vše obětovat vnitrostranické válce a nenávisti rozpoutané panem Hudečkem," píše Vávra s tím, že lži a paktování se s nepřáteli TOP 09 v podání Hudečka musely ustat.

„Navíc naše neshody začaly rozdělovat stranu na dva nesmiřitelné tábory, což bylo bezesporu i cílem řady utajovaných schůzek Andreje Babiše a Tomáše Hudečka. Z tohoto důvodu jsem se rozhodl, že rezignuji na členství v TOP 09. Tímto mým krokem, doufám, dojde k ukončení rozbrojů a TOP 09 bude mít šanci se opět sjednotit a usilovat o vytvoření funkční koalice v hlavním městě," dále uvádí Vávra.

„Přeji TOP 09, Karlu Schwarzenbergerovi, Miroslavu Kalouskovi a obecně všem správným topákům štěstí v dalších politických bitvách a děkuji za jejich spolupráci, podporu a pět let skvělého společného života," uzavírá dosavadní předseda pražské organizace TOP 09. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: luš

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…