Brutální ukrajinský publicista vysílá: Putinovi hrdlořezové jsou lháři. Vyžeňme je ze země jednou provždy

02.07.2014 9:16

Bývalý pilot ukrajinské armády a zakladatel Centra pro výzkum vojenství a politiky Dmitrij Tymčuk  se včera na svém facebookovém profilu vyjádřil k rozhodnutí prezidenta Porošenka ukončit příměří. Komentář byl přeložen do angličtiny a publikován na serveru Hlas Ukrajiny. Tymčuk vítá prezidentovo rozhodnutí a píše, že Rusové a jejich spříznění separatisté žádný mír nechtějí.

Brutální ukrajinský publicista vysílá: Putinovi hrdlořezové jsou lháři. Vyžeňme je ze země jednou provždy
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Billboard stávajícího prezidenta u bývalého ústředí KGB

„Prezident země Porošenko měl dvě možnosti, buď pokračovat v antiteroristických operacích, nebo příměří opět prodloužit. Naštěstí pro naši zemi si vybral první variantu,“ píše Tymčuk v reakci na včerejší Porošenkovo rozhodnutí ukončit příměří. Tymčuk je přesvědčen, že každý den příměří pouze posiloval pozice separatistů a zvyšoval jejich schopnost přeskupit síly a získat více času na příjem zbraní z Ruska.

„Další pokračování příměří by teroristům umožnilo za minimálního rizika a ztrát opevnit se ve svých pozicích a připravit v klidu další operace proti ukrajinské armádě. Je přitom zřejmé, že právě to byl jejich cíl od samého začátku příměří,“ pokračuje Tymčuk v hodnocení pozic povstalců. Nedůvěru v mírově záměry doněckých separatistů dokumentuje 27 zemřelými vojáky, které mají podle jeho informací za deset dní příměří na svědomí právě teroristé. „Tak si představuje mír Putin a jeho doněčtí vazalové,“ glosuje situaci Tymčuk.

Celý článek v angličtině najdete ZDE.

„Rusko po celou dobu příměří dělalo vše proto, aby vylepšilo pozice doněckých separatistů, jejichž jediným cílem je další vyhrocení konfliktu a destabilizace Ukrajiny,“ je přesvědčen Tymčuk. Zmiňuje v této souvislosti návrh ruského prezidenta Putina na opatření vedoucí k posílení rusko-ukrajinských hranic. Tymčuk si pokládá řečnickou otázku, proč s podobným návrhem nepřišel Putin hned v první den příměří, ale až na jeho samém konci, a konstatuje, že to mluví o skutečném zájmu Ruska o mír samo za sebe.

„Rusko a jeho hrdlořezové měli spoustu příležitostí setkat se se zástupci Ukrajiny v Kyjevě a složit zbraně. Oni však tuto možnost kategoricky odmítli. Ukrajina má svaté právo chránit své hranice. Pokud chce naše země přežít, musí proti nepřátelům tvrdě zakročit. Jinou možnost nemáme,“ zakončuje Tymčuk svůj včerejší komentář v bojovném duchu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: pro

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Jděte do prde*e! Vy jděte do prde*e!“ Agrese v ČT. Sochař Černý se „pral“ s kurátorkou

10:25 „Jděte do prde*e! Vy jděte do prde*e!“ Agrese v ČT. Sochař Černý se „pral“ s kurátorkou

Spor o umístění stíhaček Spitfire s motýlími křídly na fasádě pražského obchodního domu Máj vyústil …