Bubílková se pustila do Tejce: Liberály jste nikdy neoslovovali! A ten odpověděl...

13.03.2017 18:40

Moderátorka Zuzana Bubílková přivítala v pondělní Kauze dne na Rádiu Impuls Jeronýma Tejce (ČSSD), neúspěšného kandidáta na statutárního místopředsedu strany.

Bubílková se pustila do Tejce: Liberály jste nikdy neoslovovali! A ten odpověděl...
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jeroným Tejc

„My jsme opakovaně zvali statutárního místopředsedu ČSSD Milana Chovance a on opakovaně odmítal. Ale přišel Chovancův protikandidát na sjezdu Jeroným Tejc,“ ohlásila dáma. Od hosta chtěla slyšet, jakou vizi ČSSD nabízel.

„Já jsem chtěl nabídnout alternativu, ale delegáti rozhodli jinak. Pozoruhodné je, že ty názory v ČSSD se sbližují, za což jsem rád,“ pochvaloval si host s tím, že prosazoval speciální daň pro banky, prosazoval progresivní zdanění, a to vše se daří. Osobně je kupříkladu toho názoru, že trojnásobek průměrné mzdy už nelze považovat za standardní příjem a jako příjem nadstandardní si zaslouží významněji zdanit. Ve jménu solidarity.

„Prosím vás, kde se vzala myšlenka oslovit liberální voliče. To se na mě nezlobte, ale vy jste nikdy neměli podporu liberálů,“ udeřila na Tejce Bubílková. „Já jsem říkal, že se máme obracet na tradiční voliče, jako jsou senioři, rodiny s dětmi a zaměstnanci,“ bránil se okamžitě poslanec. Podotkl, že strana se opravdu znovu obrací doleva a ti, kteří na víkendovém sjezdu uspěli, mají teď půl roku na to, aby ukázali, zda tento posun dokážou přetavit v nějaký volební úspěch.

Tento půlrok má k dispozici také Bohuslav Sobotka jako premiér a předseda může ukázat, zda dovede sociální demokracii k vítězství. Tejc by prý zatím neházel flintu do žita, protože volby opravdu mohou dopadnout všelijak.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

12:53 Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

Na Slovensku je rušno kolem veřejnoprávních médií. „Největší likvidátoři svobody slova se dnes pasuj…