Bublan: Demonstrace proti islámu nahrávají teroristům

16.01.2015 23:18

Demonstrace proti islámu na Hradčanském náměstí byla hlavním tématem dnešních Událostí, komentářů na ČT24. O tom, jestli je vhodné takovéto demonstrace pořádat, přišli do pořadu diskutovat exministr vnitra František Bublan (ČSSD), poslankyně ODS Jana Černochová a předseda KSČM Vojtěch Filip.

Bublan: Demonstrace proti islámu nahrávají teroristům
Foto: Hans Štembera
Popisek: František Bublan

Bublan přiznal, že na demonstrace podobného typu pohlíží s velkými obavami. „Demonstrace tohoto typu nahrávají těm, kteří chtějí rozdělit západní obyvatelstvo na muslimy a nemuslimy. Pokud budeme křičet, že je tu nechceme, zaženeme je do kouta. A to chtějí teroristé také, abychom udělali, postavili se proti muslimům. My naopak musíme být s nimi a musíme s nimi bojovat proti teroristům, proto není na místě demonstrovat proti islámu,” řekl senátor a připomněl, že v průvodu v Paříži šly i tisíce muslimů.  

Černochová pak zopakovala, že by si přála, aby se uskutečňovaly nějaké kulaté stoly, kde by byli i zástupci muslimů. Uvítala by více diskuze. Zároveň pak upozornila, že si nevšimla, že by se zástupci Muslimské obce v ČR jasně distancovali od toho, co se děje v Evropě a ve světě. Když jí pak redaktor přečetl oficiální vyjádření Muslimské obce v ČR s oficiálním distancem a odsouzením teroristických útoků, řekla Černochová, že je to málo. A dále se ohradila k Bublanovu vyjádření, že některé transparenty a projevy byly extrémní. „Nejsme žádní extremisté, jen chceme ukázat, že je potřeba proti tomu bojovat.”

„Nedělejme z muslimů celosvětového nepřítele,“ řekl poté Bublan. Jeho názor pak podpořil i Vojtěch Filip, když řekl: „Ani já nesouhlasím, abychom uplatňovali princip kolektivní viny.”

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: bra

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

11:12 Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

Ceny pohonných hmot za poslední měsíc rostou a rostou. Pojďme se podívat, proč tomu tak je, zda se r…