Buď jsou tupí, nebo nás chtějí zničit! Baránek sledoval tiskovku Němečka a nevěřil svým očím

30.03.2015 23:23

Rudolf Baránek ze Strany soukromníků ČR (SsČR) nevěřil vlastním očím, když před několika dny sledoval tiskovou konferenci Svatopluka Němečka o plošném zákazu kouření v restauracích. Získal prý dojem, že se vrátil o třicet let zpět a Ústřední výbor komunistů zrovna schválil, že je třeba zlikvidovat restaurace jako místa, kde se schází nejhorší živly. Takovému přemýšlení je však třeba se jasně postavit.

Buď jsou tupí, nebo nás chtějí zničit! Baránek sledoval tiskovku Němečka a nevěřil svým očím
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Podnikatel Rudolf Baránek

"Při sledování tiskové konference ministra zdravotnictví Svatopluka Němečka v závěru minulého týdne jsem měl dojem, že čas se vrátil o 30 let zpět a já sleduji vyjádření ředitele Restaurací a jídelen ( RaJ ), který se právě vrátil z porady u vedoucího tajemníka OV KSČ, kde mu bylo sděleno, že v restauracích a hospodách působí nejhorší nepřátelé režimu a je nutné s nimi náležitě zatočit," konstatuje nevěřícně Baránek.

Plány na plošný zákaz kouření pod pokutou, povinnost zavést levný nealkoholický nápoj, který by stál méně než pivo, případně i odpovědnost za podnapilé osoby mladší osmnácti let, díky nimž by mohl být podnik i uzavřen. To jsou všechno nápady této vlády, která hází restauratérům klacky pod nohy, snaží se prý navíc omezovat svobodu jednotlivce, což je podle politika Strany soukromníků absolutně nepřijatelné a je třeba se takovým plánům jasně postavit.

K dovršení všeho zlého navíc ministr financí Andrej Babiš stále hlasitěji mluví o zavedení elektronické evidence tržeb, což pro restauratéry představuje další ránu. Všechny tyto nápady jsou podle Baránka buď vrcholem tuposti a omezenosti některých představitelů státu, nebo skutečně snahou zničit živnostníky.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

11:08 Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

„To, co mně na tom vadí nejvíc, je to, že tady někdo do tebe něco hustí na plný kule a snaží se tě p…