Bude hůř vinou ekologického běsnění, varuje Ondřej Neff

27.10.2019 15:55

Spisovatel Ondřej Neff má za to, že poslanci teď před voliči hrají velké divadlo kvůli daním. Poslanec Václav Klaus mladší (Trikolóra) vyčítá svým bývalým kolegům z ODS, že právě oni v minulosti zvyšovali daně. Neff však nepochybuje o tom, že dostane-li se Klaus někdy k moci, daně zvýší i on. Neff jako volič prý sleduje důležitější věci. Věci, za které bohužel nese odpovědnost celá politická reprezentace rukou společnou a nerozdílnou...

Bude hůř vinou ekologického běsnění, varuje Ondřej Neff
Foto: wikipedia.org
Popisek: Ondřej Neff

Ve Sněmovně vedou poslanci bitvu o daňový balíček, o to, zda se daně zvýší, či nikoliv. Publicista Ondřej Neff má však za to, že voliče často trápí jiné problémy. Třeba to, jak se opravují, či spíše neopravují silnice a dálnice.  

Kromě stoupajících cen (a bude hůř vinou ekologického běsnění) lidi zajímají problémy s bydlením a s dopravou. Jelikož bydlím, víc se mě osobně týká doprava, i řval jsem půl dopoledne vzteky, když jsem jel z Petřin do Zvole autem a cestou minul snad pět takzvaných silničních staveb, kde nikdo – slovy nikdo – nic nedělal, a tak jenom řidiči mrhali benzín a čas. Tady je vina všech, rukou společnou a nerozdílnou. Během let parlament přijal džungli předpisů a zákonů, takže ve výsledku se nic nedá postavit, ani domy, ani silnice, vše se vleče, nikdo nemá za nic odpovědnost, když se podařilo navrhnout rozumný stavební zákon, lobbisté ho dokázali dát k ledu,“ napsal Neff na serveru Neviditelný pes.

Při pomyšlení na toto všechno se mu bitva o daně zdá opravdu podružná. A protože za nějaký čas možná skončí střídání „normálního“ a letního času... Tak lidé asi najdou nové téma, nad kterým by si mohli zanadávat.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…