Bude největší demonstrance od roku 89! Kalousek a spol. přikulují

29.03.2016 10:38

„Čínští aparátčíci svezení do Prahy na vítání svého prezidenta“ „se culili“ jen do čínských kamer. „Na fotoreportéry webu Aktuálně.cz již tak přívětiví nebyli,“ napsal aktivista Jan Vrobel na sociální síti, kde průběžně komentoval návštěvu čínského prezidenta. Zmínil při té příležitosti také protesty proti přijímání uprchlíků, jejich účastníky přitom označil za chátru.

Bude největší demonstrance od roku 89! Kalousek a spol. přikulují
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vítání čínského prezidenta Si Ťin-pchinga čínskými krajany před letištěm

Vrobel také napsal, že by v životě nevěřil, že takové obrazy budou k vidění v roce 2016 v České republice. „Čínská kulturní revoluce ve středu Evropy, v naší hrdé a slavné Praze. Davy rudejch aparátčíků svezenejch autobusama bůhvíodkud strhávají z lidí vlajky, když uplatňují svá politická práva,“ napsal v narážce na to, že někteří Číňané vítající prezidenta strhávali z českých aktivistů tibetské vlajky.

V této souvislosti si položil několik otázek: „Kde máme všechny hrdý vlastence z NE Bruselu – Národní demokracie, Tomia Okamuru – SPD, Blok proti islámu? Kde je to vaše ‚Čechy Čechům‘ a vlastenectví, když Prahou mašírují čínští soudruzi v rudejch stejnokrojích a bijou naše lidi? Nebo že by to bylo tak, že fakt jste jen a pouze sprostí rasisti a s vlastenectvím nemáte společného vůbec nic?“ ptal se Vrobel a dodal: „Vy zbabělá chátro, dělat ramena na pár válečnejch uprchlíků, to by vám šlo, ale když po Češích fakt někdo jde, to jste všichni posmolení.“

ČLR má jeden z nejtotalitnějších mediálních systémů

Upozornil také, že Čína zaujímala podle mezinárodního indexu svobody tisku v roce 2010 168. místo ze 178. „Což dělá Čínskou lidovou republiku jedním ze států s nejtotalitnějším mediálním systémem, jaký si vůbec umíte představit,“ podotkl s tím, že právě tomuto režimu dělá náš prezident „ochotně fasádu a pomáhá mu s propagandou“.

Z videa je vidět agresivita Číňanů

Potyčku, ke které došlo po odvezení aktivistů s tibetskými vlajkami policejními antony, si natáčel na video Petr Suda. Podle něj došlo jednoznačně k napadení občanů České republiky ze strany Číňanů. „Z videa je jasně vidět také agresivita, se kterou několik Číňanů vystartovalo na kluky, kteří šli na koledu (s pomlázkami v ruce) a chtěli projít po chodníku. Následně jednomu klukovi, který pouze točil situaci na kameru a který měl přes ramena tibetskou vlajku, někdo z Číňanů vlajku strhl a ten kluk se vrhl k Číňanům, aby mu ji vrátili. V ten moment se na něj sesypalo několik Číňanů a začali jej mlátit, a to i tyčemi od vlajek,“ popsal Suda incident.

Video policii nezajímalo, na rozdíl od redaktorů

Kritizoval také postup policie. Ta prý okamžitě odvedla kluka s kamerou a Číňany nechala na pokoji. „Z jejich řad nezadržela nikoho. Šel jsem za policií a řekl jim, že mám vše natočené a nechápu, jak mohli sbalit jen Čecha. Navíc, když je evidentně nevinen. A že jim mohu poskytnout video, kde je to jasně vidět,“ popsal s tím, že delší čas to policii nezajímalo.

Na rozdíl od redaktorů z Primy a České televize, kterým video již poslal. „Pak přišel i nějaký policista a dost nevybíravým způsobem si vyžádal občanku, že si mne prověří. O video žádný zájem a kluka s kamerou stále drželi dva policisté,“ popsal Suda další vývoj situace.

Nakonec prý přišel jiný policista a ptal se po videu. Zběžně jej v mobilu zhlédl a vzal si kontakt, kdyby mělo dojít ke svědectví.

Proč česká policie nechrání české občany?

Suda závěrem píše, že nedokáže pochopit, proč Policie ČR nechrání občany České republiky před agresivitou cizích státních příslušníků. „Po celou dobu se jejich zájem stáčel pouze na Čechy. Nejen na aktivisty, ale na jednotlivé další náhodné občany. Když byli Číňané přivezeni autobusy, nikdo z policistů si jich vůbec nevšímal,“ dodal Suda s tím, že policií byli odvezeni i ti z občanů, kteří drželi tibetské vlajky a pouze stáli na chodníku.

Šéf TOP 09 Miroslav Kalousek na svém twitterovém účtu se ještě vrátil, byť nepřímo, k obvinění, že TOP 09 může za poničení vlajkové výzdoby v pražské Evropské ulici. Čínské vlajky, které ulici zdobily, totiž neznámí pachatelé polili tmavou barvou. Jiný pachatel před tím dvě čínské vlajky ze stožárů odřízl. Když starosta pražské městské části za TOP 09 vyjádřil pro takový čin pochopení, prezidentův mluvčí dal vinu za poškození vlajek TOP 09. Kalousek ve zřejmé souvislosti na sociální síti pak ironicky napsal: „V nejmenované čínské restauraci nalezl host v polévce ruského švába. Policie po pachateli pátrá. Plnou politickou odpovědnost nese TOP 09.“

Největší demonstrace od roku 1989?

Aktivista Jakub Pitron se rozhodl svolat k jednání zástupce všech spolků, institucí, odborů, svazů, hnutí a stran, kteří se hlásí k prozápadnímu směřování. „Nejedná se o nic menšího než o boj za další směřování ČR. ... Nastal čas buď dokončit listopad 89, nebo prohrát. Jiná varianta není! A začněme už konečně brát vážně lidi, kteří na tuto situaci už dva roky upozorňují!“ vyzval.

Dodal, že slibuje, že zorganizuje největší demonstraci v Česku od roku 1989.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pekarová slíbila šetřit. Ale poslanci prolétali miliony. Na „setkání s výbory“

16:57 Pekarová slíbila šetřit. Ale poslanci prolétali miliony. Na „setkání s výbory“

Japonsko a Singapur, Korea, Mexiko a Paraguay. To byly nejnákladnější cesty výborů Poslanecké sněmov…