Bude se věšet? Zpráva o vakcínách naštvala Česko. Je z toho haló

23.02.2021 6:46

Stát pod vaším vedením není schopen očkovat občany, napsali lékaři Babišovi. A rozhodli se, že vezmou věc do vlastních rukou. Někdejší brněnský radní za hnutí Žít Brno chtěl vědět, kdy stanou lidé, kteří nesou vinu za smrt tolika pozitivních lidí, před lidovým soudem.

Bude se věšet? Zpráva o vakcínách naštvala Česko. Je z toho haló
Foto: Hans Štembera
Popisek: Očkování proti Covid 19

Do pondělního rána se v České republice nakazilo koronavirem přes 1 milion a 157 tisíc lidí. To jsou oficiální čísla ministerstva zdravotnictví. Odborníci se shodují v tom, že řada lidí nemoc prodělala bez toho, aby se ozvala svému praktickému lékaři, takže lidí, kteří prošli nemocí covid-19 bude ještě víc.

Více než 19 tisíc ve spojitosti s nemocí covid-19 zemřelo. Přes 6 tisíc lidí leží v nemocnici. Víc než tisíc lidí musí pobývat na jednotkách intenzivní péče.

A v téhle situaci možná leží v Česku desítky tisíc vakcín, které mohly ochránit desítky tisíc životů, ale neochrání. Dokud je někdo nenaočkuje. Mladí praktičtí lékaři tvrdí, že k dispozici je asi 180 tisíc vakcín, ale nemohou se dostat k lidem. Chybí někdo, kdo by je rozvezl. A mladým lékařům došla trpělivost. Udeřili na premiéra Andreje Babiše (ANO).

„Jestliže není stát pod Vaším vedením schopen vakcíny dostat k lidem, kteří je potřebují, nabízíme, že si je rozvezeme sami,“ napsali předsedovi vlády.

Ministr zdravotnictví za hnutí ANO Jan Blatný se na sociální síti Twitter ohradil, že vakcíny neleží ladem.

„Žádné vakcíny AstraZeneca nezmrzly. Všechny očkovací látky byly do tří dnů rozvezeny ze skladu distributora do jednotlivých očkovacích míst. Tedy není pravdou ani to, že by vakcíny ležely ve skladu. Dnes dorazí dalších 36 tisíc dávek,“ ohradilo se Ministerstvo zdravotnictví ČR na Twitteru.

„Od 1. 3. zapojíme praktické lékaře do očkování. Budou mít vakcíny a hlavně i oni už budou vypisovat termíny v centrálním rezervačním systému. Ministerstvo zdravotnictví a Armáda ČR řeší nastavení procesů se Sdružením praktických lékařů. Hejtmané o tom vědí. Příští týden vydáme metodický pokyn,“ zaznělo také.

Ministerstvo zdravotnictví se brání

Ministerstvo zdravotnictví se brání

Aktivista Matěj Hollan, někdejší brněnský radní za hnutí Žít Brno, chtěl vědět, kdy začnou lidové tribunály s lidmi, kteří nesou odpovědnost za smrt stovek lidí každý týden.

„Šílený stát zadržuje v nemocnicích desítky tisíc vakcín, na všechno má hromadu času. Když přijdou praktici s tím, že si to teda rozvezou sami a okamžitě vyočkují, pošle je stát do prdele. Každý den, kdy takhle leží vakcíny někde ve špitálu, znamená dalších 200 zbytečně zmařených životů. Za týden 1400. Kdy že začínají ty lidové tribunály?“ zeptal se Hollan.

Kdy začne lidový soud?

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Provokace.“ Zmizelo to. Odkryto po smrti Josefa Laufera

4:40 „Provokace.“ Zmizelo to. Odkryto po smrti Josefa Laufera

Po smrti zpěváka Josefa Laufera mnozí připomínají jeho píseň o Svobodné Evropě a kapitánu Minaříkovi…