Bude veselo, už zítra. Okamura pohrozil Fialově vládě

24.01.2022 13:49 | Zprávy

Lídr SPD a poslanec Tomio Okamura byl hostem pořadu K věci CNN Prima News. Hovořilo se zejména o pandemickém zákonu a korespondenční volbě, řeč však byla i o jeho kritice Olgy Richterové (Piráti) a Markéty Pekarové Adamové (TOP 09) ve vedení Sněmovny.

Bude veselo, už zítra. Okamura pohrozil Fialově vládě
Foto: Repro CNN Prima News
Popisek: Tomio Okamura v debatě na Primě

Miloš Zeman před pár lety řekl: Suchá je skýva opozice. Nebude pro SPD ještě trošku sušší? „Tak já si myslím, že tu opoziční práci jsme začali dělat dobře, viz minulý týden v pátek jsme zablokovali ve Sněmovně projednávání tzv. korespondenční volby, kterou tady tlačí vláda, protože to vytváří prostor pro manipulace a pro různé podvody. A samozřejmě této vládní koalici jde o to ovlivnit prezidentskou volbu. Takže vidíte zároveň, jak víte, my jsme zdvihli to téma netransparentního financování STAN. A právě kvůli SPD se odložilo téměř o den hlasování o důvěře vládě, takže vidíte, že tu opoziční práci děláme. Naopak pětikoalice se při řízení schůze, viz paní Richterová, zamotala, protože se nevyznají – a to je samozřejmě voda na náš mlýn,“ poznamenal Okamura.

Obstrukce ani zdržování však Okamura nepovažuje za nosnou cestu. „Vždy budeme na prvním místě prosazovat program SPD a nosným bodem té naší práce je jednat s ostatními politickými stranami, pakliže jednat chtějí, a samozřejmě prosazovat náš program. My jsme konstruktivní a my jsme nikdy nebyli silou ve Sněmovně, která by se hádala, nebo politikařila. My jsme prosazovali program. Proto se nám mimochodem i v minulém volebním období podařilo prosadit návrhy SPD jako paušální daň pro živnostníky,“ podotkl Okamura. 

Současná vláda podle jeho slov nechce s hnutím SPD o ničem jednat. „My jsme nabídli jednání, já se vždy chovám konstruktivně – a oni odmítli jakékoliv jednání o programu SPD. Takže nechtějí jednat a my budeme v souladu s jednacím řádem, se zákonem o jednacím řádu a demokraticky budeme tou nejtvrdší možnou opozicí. A holt se musí trochu probrat,“ řekl Okamura.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
MUDr. Ivan David, CSc. byl položen dotaz

členství v EU

Dobrý den, jestli vás chápu dobře, tak jste před 20 lety byl pro vstup do EU, ale teď z ní chcete vystoupit. Co vás nejvíc zklamalo? A jestli tehdy byl podle vás náš vstup do EU nevyhnutelný, není i teď naše setrvání v ní nevyhnutelné? Protože EU asi ještě min nějaký čas existovat bude, a otázkou je...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Klub Saša. Všichni europoslanci ODS provázáni

21:50 Klub Saša. Všichni europoslanci ODS provázáni

Nejsilnější vládní strana ztratila jeden europarlamentní mandát a vyšle do Bruselu tři poslance. Zaj…