Budeme jednat se Zemanem o vládě ČSSD, řekl Hašek

01.07.2013 17:08

ČSSD stále trvá na tom, že nejlepším řešením v současné politické a ústavní krizi je konání nových voleb v co nejbližším termínu. „Jsme přesvědčeni, že rozhodnutí o nové vládě musí dostat v tuto chvíli do rukou občané a není přijatelné, aby se TOP09 či ODS snažily opakovaně tuto možnost blokovat,“ stojí v prohlášení prvního místopředsedy ČSSD Michala Haška, které mají ParlamentníListy.cz k dispozici.

Budeme jednat se Zemanem o vládě ČSSD, řekl Hašek
Foto: Hans Štembera
Popisek: Michal Hašek

Hašek ve svém prohlášení připomíná, že vláda premiéra Jiřího Rusnoka nemá podle všech dostupných informací garantovanou podporou pro získání důvěry v Poslanecké sněmovně. „Vláda Jiřího Rusnoka ČSSD bude proto do 16. července, což je předpokládaný termín hlasování Poslanecké sněmovny o svém rozpuštění, jednat se všemi parlamentními stranami o dohodě na nových volbách tak, abychom zastavili pokračující chaos a zabránili dalšímu poškozování ČR v rámci politické destabilizace,“ uvádí.

V případě, že by se pravicové strany rozhodly rozpuštění sněmovny zablokovat a zabránit tak svým hlasováním konání nových voleb, dojde podle Haška k porušení veřejného slibu občanům. „Právě TOP09 se zavázala, že v případě varianty tzv. úřednické vlády bude hlasovat pro předčasné volby a pro to, aby dostali lidé šanci rozhodnout v nových volbách o nové politické reprezentaci,“ poznamenává.

Hlavním cílem ČSSD jsou nové volby

Pokud k tomu skutečně dojde a TOP 09 dle jeho slov podvede tímto způsobem veřejnost, ČSSD je prý v zájmu rychlého řešení krize připravena jednat s prezidentem Milošem Zemanem o tom, aby druhým pokusem sestavit vládu pověřil vítěze voleb z roku 2010, tedy sociální demokracii.

Celé prohlášení Michala Haška ZDE

„Vláda, kterou by sestavovala ČSSD, by ale měla jasně omezený mandát a jejím hlavním cílem by byla dohoda na nových volbách v co nejbližším termínu,“ upřesňuje Hašek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nem

Tomio Okamura byl položen dotaz

Fakt si myslíte, že jsou Ukrajinci nacisti?

Proto, že se brání a brání svou zem nebo proč? Vy byste ČR nebránil, kdyby bylo potřeba? A nejsou Ukrajinci spíš hrdinové?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Porucha u KB: Klient učinil bance nabídku, jakou ještě nezažila

11:12 Porucha u KB: Klient učinil bance nabídku, jakou ještě nezažila

Kdo se chtěl v pondělí dostat k penězům na svém účtu u Komerční banky, ten ji s největší pravděpodob…