Budeme silní, proto nás chtějí skandalizovat, říká Okamurovec Fiala

04.08.2015 14:07

Okamurova SPD, která se prozatím pohybuje kolem jednoho procenta preferencí, má vysoké cíle i ambice. Jak na svém Twitteru napsal někdejší poslanec ODS a Úsvitu Radim Fiala, ponese to s sebou mrzutosti.

Budeme silní, proto nás chtějí skandalizovat, říká Okamurovec Fiala
Foto: Hans Štembera
Popisek: Radim Fiala

Nově vznikající hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD) prý navazuje na myšlenky, se kterými Tomio Okamura s Radimem Fialou vstupovali na politickou scénu s hnutím Úsvit přímé demokracie. „Díky známým okolnostem politického puče byli oba zakladatelé nuceni Úsvit opustit, myšlenky přímé demokracie se ale nevzdávají," uvedl před několika dny Týdeník Prostějovska. Svůj text obohatil fotografií Tomio Okamury s desítkou potenciálních členů.

A právě k nim v úterý s největší pravděpodobností promluvil na Twitteru i Radim Fiala. „Budeme silní, a proto nás budou média skandalizovat, vysvětluji zájemcům o členství v SPD."

Jak ParlamentníListy.cz zjistily, drtivá většina výzkumných agentur zatím data SPD neměří. Výjimku tvoří pouze "veřejnoprávní" TNS Aisa a Phoenix research politologa Kubáčka. V průměru má zatím Okamura a jeho klaka slabé procento. Úsvit se pohybuje kolem tří procent, což by na sněmovnu taktéž nestačilo.

Ani Úsvit, ani SPD zatím neuvedly, zdali a v jakých krajích hodlají usilovat o mandáty na podzim příštího roku, tedy v termínu nejbližších voleb v České republice. 

reklama

autor: Tomáš A. Nový

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

20:13 „Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

Válka na Ukrajině přinesla do moderního válčení použití dronů a dalších bezpilotních letounů, které …