Budeme za kretény, ale i to je posun, zaznělo z ČSSD k odchodu Sobotky

14.06.2017 11:10

Situace v ČSSD by se měla rozseknout dnes, kdy by mělo být jasné, zda Bohuslav Sobotka odstoupí z funkce volebního lídra, nebo nikoliv. Kdo jej případně nahradí v čele strany? Nad situací u sociální demokracie se zamysleli mnozí na svých facebookových profilech.

Budeme za kretény, ale i to je posun, zaznělo z ČSSD k odchodu Sobotky
Foto: Hans Štembera
Popisek: Logo ČSSD

„Je nemožné a neudržitelné, abych zůstal, ale také se nechci před volbami stát mučedníkem. Takže celé vedení ČSSD tento týden podá demisi,“ dělá si legraci z premiéra Bohuslava Sobotky novinář Erik Best. Reaguje tak na situaci v době vládní krize, kdy nejprve Sobotka ohlásil demisi celé vlády, kterou posléze však vzal zpět.

Zastupitel za ČSSD a asistent poslance Jaroslava Foldyny Dalibor Dvořák se domnívá, že Sobotka dnes svou funkci položí. „Není to ostuda, naopak je to nespravedlivé, ale i potřebné. Ostuda je, že jsme to my neidentifikovali na sjezdu! Proč jsme prostě neřekli, co jsem říkal nejen já, ale i mnozí ostatní: Oddělte funkci předsedy a volebního lídra, nebo se o tom alespoň bavme. Teď budeme za kretény, ale i to je posun, bohužel,“ řekl Dvořák.

Konec premiéra Bohuslava Sobotky předvídá i komentátor Bohumil Pečinka. „Premiér a předseda ČSSD dnes oznámí, že nebude volební lídr a hlavní tvář strany před říjnovými volbami. Tím se naopak stane Lubomír Zaorálek,“ míní Pečinka. A domnívá se, že strana tak možná získá o tři až pět procent více ve volbách. „Skutečný zlom ve volebních trendech to nebude. Pro Sobotku je to počátek konce, ČSSD nový začátek teprve čeká,“ dodal.

„Otázka: Má ČSSD vyhodit Sobotku? Odpověď: ANO, bude jí líp. Poznámka pro lidi, kterým humor došel: Toto je vtip,“ napsal na svůj facebookový profil publicista Štěpán Kotrba.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…