Budete mi platit, parchanti, zuří Jiří Vyvadil. A je terčem srandy Jiřího X. Doležala

31.03.2015 14:13

Publicista Jiří X Doležal si na serveru Reflex.cz tropí žerty ze zakladatele Přátel Ruska v ČR Jiřího Vyvadila kvůli jeho nepříliš povedené demonstraci proti americkému konvoji, který v pondělí dorazil do Prahy. Vyvadil dostal knížečku v podobě ruského pasu a přání, aby odjel do Moskvy a navěky tam zůstal. Vyvadil ihned odpověděl. A dnes hrozí žalobami kvůli článkům o své údajné prezidentské kandidatuře.

Budete mi platit, parchanti, zuří Jiří Vyvadil. A je terčem srandy Jiřího X. Doležala
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jiří Vyvadil a Pavel Kováčik

Na sociálních sítích se zdálo, že hlas odpůrců průjezdu amerického konvoje Českem zazní poměrně silně, až tudy bude skutečně konvoj projíždět. K nejhlasitějším kritikům Spojených států dlouhodobě patří někdejší senátor za ČSSD Jiří Vyvadil, který opakovaně přeje Západu prohru ve sporech s Ruskem.

Odjeďte a už se nevracejte, žádá Doležal

V praxi se mu ale organizace demonstrace před kasárnami v Ruzyni příliš nevydařila. Protestujících dorazila asi jen dvacítka a sympatizanti s průjezdem konvoje, kterých byla v pondělí na místě drtivá většina, je vypískali. Jiří X. Doležal předal pak Vyvadilovi ruský pas a vyslovil jedno přání.

Video najdete zde

„My Vám neseme dárek od Vladimira Vladimiroviče, je to ruský pas. Reflex Vám přeje šťastnou cestu a chceme Vás poprosit, už se nevracejte,“ žádal Doležal. Vyvadil mu za pas poděkoval, obratem "pas" roztrhal a Doležala zklamal konstatováním, že hodlá zůstat v Česku. Nakonec je exsenátor zachycen v davu pískajících lidí, kteří zakladateli Přátel Ruska dávají najevo, co si o něm myslí. „Až je mi toho chudáka skoro líto,“ uzavírá svůj vstup Doležal.  

Vyvadil hrozí žalobami

Vyvadil se ale dočkal i další pozornosti. Na sociální síti Twitter měl totiž oznámit, že hodlá kandidovat na prezidenta. Zprávy se chopily Echo24.cz a Eurozprávy.cz, což ovšem zakladatele Přátel Ruska velmi rozlítilo. On sám to prý nepsal a informace byla zveřejněna bez ověření zdroje, za což jim hrozí žalobou. „Budou platit, parchanti,“ prohlašuje mimo jiné.

"Sděluji všem redakcím, zatím je to echo.24.cz a eurozprávy. cz, že je zažaluji za 500 000 Kč nemajetkové újmy, protože bez ověření zdroje dle nějakého falešného twitteru uveřejňují, že jsem dnes prohlásil, že budu kandidovat na prezidenta. Twitter jsem v životě nepoužil pro poskytnutí informace. Jedině někdy v minulosti jsem asi 3x reagoval na nějaký příspěvek. A budou platit. parchanti," napsal na sociální síti Facebook.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…