Budete pomlouvat imigranty? Tak to vám dáme pokutu. A jestli nepřestanete, tak ještě další. Tentokrát to hospodský má za šedesát tisíc

26.01.2017 22:45

Česká obchodní inspekce (ČOI) už podruhé uložila pokutu provozovateli restaurace v Hrušovanech nad Jevišovkou na Znojemsku za text proti imigrantům na internetových stránkách. Pokuta činí 60 000 korun. Ředitel jihomoravského inspektorátu ČOI Karel Havlíček dnes ČTK řekl, že rozhodnutí zatím není pravomocné, a proto nelze sdělit nic bližšího. Potvrdil však opakovaný zásah inspekce v restauraci kvůli stejnému podnětu.

Budete pomlouvat imigranty? Tak to vám dáme pokutu. A jestli nepřestanete, tak ještě další. Tentokrát to hospodský má za šedesát tisíc
Foto: Zdravé stravování
Popisek: Zdravé stravování, ukázka jídla

Italská pizzerie společnosti Kuchyně-Ševčík dostala pokutu už v loňském roce kvůli diskriminaci. „Dopustila se toho tím, že na svých internetových stránkách uvedla text ve znění ‚V naší restauraci pro imigranty nevaříme!!! STOP ISLAM‘, ačkoli k tomu nebyl legitimní důvod,“ sdělil ČTK mluvčí ČOI Jiří Fröhlich.

Loňská pokuta původně činila 30 000 korun, proti ní se společnost odvolala. „Ústřední inspektorát následně snížil pokutu ze 30 000 na 25 000 korun. Toto rozhodnutí je pravomocné a nelze se proti němu odvolat,“ doplnil Fröhlich.

Podle něj inspekce po roce znovu prověřovala, zda podnikatel přijal příslušná opatření a dodržuje zákony. „Nicméně tato kontrola opět skončila s podezřením na porušení zákona. Následně proto krajský inspektorát vedl nové řízení pro opakované diskriminační jednání. Žádné rozhodnutí (týkající se druhé pokuty) ještě není pravomocné. Čeká se, zda se subjekt odvolá. Pokud ne, stane se rozhodnutí pravomocným po vypršení lhůty na odvolání,“ doplnil Fröhlich.

Z rozhodnutí inspekce, které má ČTK k dispozici, vyplývá, že inspektorát přihlédl k tomu, že provozovatel už byl za delikt jednou potrestaný a podle inspektorů se nepoučil a nepřijal opatření, aby porušování povinností zabránil. To vzali jako přitěžující okolnost. Jako polehčující naopak byla brána jeho spolupráce s inspekcí.

ČTK se dnes nepodařilo získat aktuální vyjádření provozovatele restaurace. Ševčík ale už dříve Mladé frontě Dnes řekl, že svůj názor nezmění ani přes dřívější pokutu. „Jsem každý týden v Itálii a vidím, co se tam děje. Lidé tam mají obrovský strach,“ řekl loni listu a dodal, že imigranti často osahávají a okrádají ženy.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…