Budete se bát se dotknout! Msta Maroše Kramára za „sáhnutí na zadek“. Mladé trefí

13.05.2021 13:00

Nedávno ho slovenský tisk i Apolena Rychlíková pranýřovali, protože v pořadu Inkognito z žertu sáhl maskérce na zadnici. Teď se slovenský herec Maroš Kramár vyjádřil pro magazín Mladé Fronty DNES. Zvykat si na novou dobu, kdy se pořádají hony na čarodějnice za maličkosti, se mu nechce. „Doba je úplně jiná, ale není dobrá,“ míní. A varuje ty, kdo po něm šli: „Budou se bát na ulici oslovit jeden druhého, aby nepřišli do maléru.“

Budete se bát se dotknout! Msta Maroše Kramára za „sáhnutí na zadek“. Mladé trefí
Foto: Repro Youtube
Popisek: Slavný slovenský herec Maroš Kramár

Maroš Kramár v rozhovoru dostal za úkol zhodnotit, zda mají pravdu ti, kdo nostalgicky vzpomínají na předchozí generace herců. Podle něho staří vždy vzpomínají, jak byly věci za jejich časů lepší a hezčí. Dodal, že s velikány českých filmů a seriálů hrál. Ale podotkl, že rozdíl spočívá i v tom, že je dnes větší výběr. „Tenkrát existovaly dva televizní kanály, a když se ten bard objevil v něčem na prvním programu, vidělo ho naráz celé Československo. Teď máme tolik televizních stanic, že můžeme hrát dva roky hlavní roli v nějakém seriálu, sleduje vás třeba milion lidí, ale ostatní miliony o tom nic nevědí. Navíc jsou vedle sebe dva světy, které se vůbec neprolínají,“ mínil.

Anketa

Chcete, aby sněmovna vyslovila nedůvěru vládě Andreje Babiše?

11%
86%
hlasovalo: 19815 lidí

Podotkl, že mladí lidé na televizi skoro nekoukají, ale mají svoje hvězdy na internetu. O těch starší generace nic neví a mladá zase nezná hvězdy televizní.

Kramár žil jeden a půl roku v USA. „Je tam hodně chudoby i spousta bohatství. Když jsem se vrátil do Bratislavy, tehdy vládl Mečiar, a známí se mě ptali, jak se tam žije, odpovídal jsem: Tady se pořád skloňuje jméno Mečiar, zatímco tam se skloňuje slovo dolar. Za dolar si něco koupíte, ale za Mečiara nedostanete nic,“ srovnal. Podle něho je rozdíl v tom, že Američané nezávidí peníze, ale práci. Tedy že, když vidí slovenský otec Michaela Jacksona, tak synkovi řekne: „Podívej na toho černocha, jak tam poskakuje a jaké za to bere prachy, zatímco já každý den v práci dřu a nemám nic.“

V rozhovoru se řešila i jeho kauza údajného sexuálního obtěžování. Herec minulý rok v létě v závěru pořadu Inkognito poškrábal maskérku po zadnici. A podle svých slov zažil „hon na čarodějnice“. Nad jeho žertem se rozčilovali zejména mladí lidé, v Česku kupříkladu redaktorka A2larmu Apolena Rychlíková, která se pozastavila nad tím, že Kramár nepovažoval své chování za něco závažného.

„Herci jako by vůbec nedocházelo, co svým chováním – zaznamenaným na kamery a odvysílaným v televizi – vlastně říká. Že jakákoliv žena, která se k němu otočí zády, má počítat s něčím podobným? Že je v redakci televize JOJ běžné a normální vytvářet mezi zaměstnanci atmosféru, kdy si muži z žen dělají objekty?“ rozčilovala se.

Naznačovala, že maskérka, jejíž zadnice se Kramár dotkl, tuto aféru přechází, protože je to tak snazší a nezkazí si vztah s kolegy: „Přesně takovou taktiku volí i obtěžovaná: ve svém vyjádření řekla, že atmosféra na natáčení je taková přátelská. A že to je celé nafouknuté. Rozumím jí – lidé, kteří se dopouštěli nevhodného chování vůči ní, jsou její kolegové, nadřízení, kteří rozhodují o její práci. Jsou to lidé s nesporně větším společenským kapitálem a potkává je pravidelně.“

Kramár v rozhovoru podotkl, že dotyčná je jeho kamarádka a dotyk jí nevadil. „Byl jsem velmi nemile překvapen, kolik mladých lidí se proti mně otočilo, v novinách ze mě udělali hulváta a sexuálního predátora,“ posteskl si. Namítl, že žádný násilník není, ženy miluje a nikdy by si k nim nedovolil nic špatného. Ženy by podle něho měly za svou práci dostávat zaplaceno stejně jako muži. „Nebo i víc, protože mnohé z nich jsou kolikrát chytřejší a schopnější,“ řekl herec.

Redaktor nadhodil, zde nebude nutné si na tuto novou dobu zvyknout, i s novými zvyklostmi. Kramár odpověděl: „Máte pravdu, doba je úplně jiná, ale není dobrá. Já si na to zvykat nechci.“ Prý z něj udělali dinosaura. K tomu dodal, že vyrůstal v době, kdy matka byla matka, otec otcem a oběma náležel patřičný respekt. „Chodili jsme ven, nadbíhali holkám a normálně se s nimi seznamovali,“ popsal své mládí.

„V časopisech, kde o mně v záchvatu nesmyslné korektnosti píšou, jaký jsem nemravný násilník, je na vedlejší stránce fotka nahé ženské! Není to postavené na hlavu?“ vytkl slovenským médiím. A dodal, že ti, kteří na něj útočí, si neuvědomují, do jaké se dostanou situace. „Možná už se budou seznamovat jen přes mobily, protože se budou bát na ulici oslovit jeden druhého, aby nepřišli do maléru. Před prvním rande sepíšou smlouvu, kolikrát se na sebe můžou podívat a jestli se sebe smějí dotknout,“ načrtl temnou a netýkavou budoucnost.

Zmíněný incident:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: kas

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ewa Farna zazpívá v Kolíně na náměstí. Dostane za to 617 584 korun

10:50 Ewa Farna zazpívá v Kolíně na náměstí. Dostane za to 617 584 korun

ParlamentníListy.cz si v posledních týdnech všímají řady smluv, které přibývají ve veřejných registr…