Buďme nacionalisté, uvedl rázně Tomio Okamura

31.07.2012 7:10

Podnikatel a kandidát do Senátu Tomio Okamura se během dovolené v Norsku zamyslel nad Čechy a nacionalismem a napsal o tom komentář "Buďme nacionalisté". Zdůrazňuje, že by člověk měl být hrdý na svůj národ, kulturu i dějiny. Měla by to být posvátná povinnost.

Buďme nacionalisté, uvedl rázně Tomio Okamura
Foto: Ladislav Carda
Popisek: Tomio Okamura.

Podle Okamury je nacionalismus základním rysem norské politické kultury. Lidé jsou zde velkými vlastenci, snad kvůli tomu, že Norsko získalo samostatnost teprve na začátku minulého století.

V Norsku také prakticky neexistuje zločinnost. „Vlastenectví totiž není jen vyvěšování vlajky, ale hlavně pocit sdílení stejných hodnot. To sebou přináší i odpovědnost za svou zemi. A kdo svou zemi a její lid miluje, ten ji neokrádá a neničí,“ napsal Okamura na svém blogu.

Kdyby Češi byli větší vlastenci, tak by tolik nerozkrádali svou zemi

Okamura míní, že Češi nejsou se svou zemí natolik srostlí jako například Norové nebo Švýcaři. Kvůli tomu u nás dochází ve velké míře ke zlodějnám. A to je podle něj škoda.

„Mělo by to být naopak - každý z nás by měl být co největším vlastencem, patriotem, nacionalistou. Naše největší síla není v anonymní EU, ale v našich národech,“ uzavírá Okamura svůj článek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vfe

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

4:46 Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

„Přijde k většímu a staršímu bratrovi, protože tak se to tradovalo, a tak moc se mu chce dostat do a…