Budoucí ministr dopravy Ťok rezignoval na funkci šéfa Americké obchodní komory

24.11.2014 15:05

Dan Ťok, který bude od příštího čtvrtka ministrem dopravy, rezignoval na funkci prezidenta Americké obchodní komory v České republice. Jeho nástupce by měl být zvolen do dvou týdnů, sdělila mluvčí komory Veronika Szentiványiová. Ťok byl prezidentem komory zvolen letos v červnu.

Budoucí ministr dopravy Ťok rezignoval na funkci šéfa Americké obchodní komory
Foto: Hans Štembera
Popisek: Doprava - ilustrační foto

"Pan Ťok oznámil členům svou rezignaci v minulém týdnu," uvedla Szentiványiová. Zvolení nového prezidenta a nového člena představenstva bude ohlášeno na webu. Do té doby přebírá veškeré povinnosti první viceprezident Zdeněk Vilímek.

Ťoka jmenuje prezident Miloš Zeman novým ministrem dopravy 4. prosince. Dnes už bývalého šéfa stavební společnosti Skanska, kterému je 55 let, navrhlo na post ministra hnutí ANO po rezignaci Antonína Prachaře.

Americká obchodní komora má 343 členů z řad amerických firem podnikajících v Česku. V minulosti stála například u zrodu Platformy pro veřejné zakázky a zveřejnila seznam 39 bodů, které mají v Česku potlačit korupci u výběrových řízení na veřejné zakázky. Platformu vedl právě Ťok.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: dkr, čtk

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Blanárova schůzka se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

5:00 Blanárova schůzka se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

TÝDEN V MÉDIÍCH Petr Fiala neměl žádné kmotry v pozadí, nikdo mu zadarmo nic nedal a musel se adapto…