Budoucí ministr kultury Herman chce do Česka přilákat špičkové filmaře

16.01.2014 13:11

Pravděpodobný budoucí ministr kultury Daniel Herman nechce, aby jeho politika vyvolávala bouře, přednost dává dialogu. Uvedl to v rozhovoru pro deník Lidové noviny. Rozvoj filmu chce podpořit filmovými pobídkami. Také by nechtěl prodlužovat prozatímní stav, panující ve vedení Národní galerie.

Budoucí ministr kultury Herman chce do Česka přilákat špičkové filmaře
Foto: Hans Štembera
Popisek: Bývalý ředitel ÚSTR Daniel Herman

Na otázku, zda bude v Národním divadle za jeho ministrování klid, když za současného ministra kultury došlo na první české scéně k bouři při pokusu o odvolání ředitele ND Jiřího Buriana, Herman odpověděl: „Nejsem přítelem revolucí. Bouře jsou zbytečné a vždycky je lepší vést dialog. Rozhodně nechci, aby moje politika vyvolávala bouře.“  

Film chce podpořit filmovými pobídkami. „Česká republika by měla opět být zemí, kam budou přicházet špičkoví tvůrci a natáčet tu své filmy,“ uvedl.

Na otázku, zda potvrdí ve funkci prozatímního ředitele Národní galerie Jiřího Fajta, konstatoval, že se spolu osobně znají. „Nesetkal jsem se s tím, že by někdo zpochybňoval jeho renomé,“ řekl Herman s tím, že Fajt má vysokou přidanou hodnotu díky své mezinárodní spolupráci. „Neříkám tím, kdy co bude. Ale rozhodně bych nechtěl prodlužovat prozatímní stav,“ dodal v této souvislosti.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…