Budoucí ministr průmyslu: Musíme v českých podnikatelích vzbudit odvahu

04.07.2013 22:54

Premiér Jiří Rusnok v těchto dnech finalizuje podobu své úřednické vlády. Dnes mu na nabídku stát se ministrem průmyslu a obchodu kývl někdejší ředitel Třineckých železáren Jiří Cienciala. V pořadu Události, komentáře na ČT24 označil jako svou hlavní prioritu povýšení průmyslu do pozice národního zájmu.

Budoucí ministr průmyslu: Musíme v českých podnikatelích vzbudit odvahu
Foto: repro ČT 24
Popisek: Jiří Cienciala přijal nabídku na post ministra průmyslu a obchodu v Rusnokově vládě

„Musíme si uvědomit, kým chceme být a čím se chceme živit,“ řekla a poukázal na skutečnosti, že 50 procent českého hrubého domácího produktu tvoří právě oblast průmyslu. „Musíme vědět, jestli do toho budeme investovat a rozvíjet ho, nebo najdeme jiný způsob obživy,“ dodal Cienciala.

Podle jeho slov je nejvyšší čas, aby stát vytvořil podmínky pro české podnikatele. „Snaha státu už tu byla v podobě investičních pobídek, ale ty byly zaměřeny spíše na zahraniční kapitál,“ uvedl. Důležité je prý vzbudit v českých podnikatelích dostatek zájmu a odvahu pro investice do svého podnikání.

Zda podle jeho názoru vláda Jiřího Rusnoka získá potřebnou důvěru v Poslanecké sněmovně, odmítl spekulovat. „Byl jsem osloven jako krizový manažer a nějaké politické hrátky mě nezajímají,“ zdůraznil budoucí ministr průmyslu a obchodu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nem

Ing. Libor Turek, Ph.D. byl položen dotaz

Srovnání

Dobrý den, pane poslanče, nejsem si jistý, zda se od vás dočkám upřímné odpovědi, ale prosím o ni. Fiala tvrdí, jak jsme super, že hrajeme první ligu, a že se srovnáváme s těmi nejlepšími. Má podle vás pravdu nebo, což si myslím já, z nás dělá premiér blázny? V čem přesně se můžeme srovnávat s těmi ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Porucha u KB: Klient učinil bance nabídku, jakou ještě nezažila

11:12 Porucha u KB: Klient učinil bance nabídku, jakou ještě nezažila

Kdo se chtěl v pondělí dostat k penězům na svém účtu u Komerční banky, ten ji s největší pravděpodob…