Budoucnost zámku Štiřín je ve hvězdách. Prodělává a stát by se ho měl zbavit, říká Babiš

13.07.2016 18:25

Stát by podle ministra financí Andreje Babiše (ANO) neměl vlastnit ztrátový zámek Štiřín, který pro své potřeby využívá jen z jedné třetiny. Reagoval tak na dnešní vyjádření ministra zahraničí Lubomíra Zaorálka (ČSSD), podle něhož by naopak Štiřín měl zůstat v majetku státu. Štiřín je příspěvkovou organizací ministerstva zahraničí a dlouhodobě prodělává. Budoucností Štiřína se dnes zabýval také kontrolní výbor sněmovny.

Budoucnost zámku Štiřín je ve hvězdách. Prodělává a stát by se ho měl zbavit, říká Babiš
Foto: zamek-stirin.cz
Popisek: Zámek Štiřín

„Ministerstvo zahraničních věcí finalizuje materiál do vlády o jeho dalším osudu. Osobně nejsem zastáncem toho, že stát by měl pro své úředníky vlastnit ztrátový zámek s golfovým hřištěm, který navíc pro své potřeby využívá pouze z jedné třetiny,“ napsal ČTK Babiš, který už dříve vyzýval k prodeji zámku.

Zaorálek se domnívá, že nejlepší variantou je to, aby zámek a přilehlý areál dál vlastnil stát. Ministerstvo se podle Zaorálka pokusí zlepšit hospodaření objektu. Loni úřad doplácel na dorovnání ztráty 18 milionů korun. Zaorálek také vede jednání o tom, zda by zámek místo jeho ministerstva nemohla převzít jiná státní instituce.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: spa

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…