Buďte opatrní, nabádá i nadále Zaorálkovo ministerstvo Čechy v Tunisku

03.07.2015 14:03

Ministerstvo zahraničních věcí (MZV) i nadále vyzývá české turisty v Tunisku k maximální obezřetnosti. Měli by se vyhýbat místům s velkou koncentrací osob. Vyplývá to z dnešní schůzky pracovní skupiny ministerstva, která se situací v Tunisku po nedávných teroristických útocích zabývala.

Buďte opatrní, nabádá i nadále Zaorálkovo ministerstvo Čechy v Tunisku
Foto: wiki
Popisek: Vlajka Tuniska

"Cílem schůzky, které se mimo jiné účastnili zástupci sekce konzulární nebo tajných služeb, bylo zhodnotit bezpečnostní situaci v Tunisku, mimořádná opatření přijatá tuniskou vládou i aktuální situaci českých občanů v zemi," uvedlo ministerstvo na svém webu.

"Pro české občany cestující do Tuniska i nadále zůstává v platnosti stávající doporučení MZV," dodal úřad. To ministerstvo vydalo v sobotu po pátečním teroristickém útoku v letovisku v Súse v hotelovém areálu, při kterém zahynulo 38 lidí, většinou britských turistů.

Součástí doporučení ministerstva je výzva českým občanům, kteří v současné době v Tunisku pobývají nebo se v nejbližší době do Tuniska chystají odcestovat, k maximální obezřetnosti. "V současné době MZV při cestách do Tuniska doporučuje vyhýbat se místům s velkou koncentrací osob a individuálnímu cestování v zemi," poznamenali úředníci. Pokud se čeští občané i přes toto doporučení rozhodnou pro individuální turistiku, ministerstvo jim doporučuje, aby se zaregistrovali v dobrovolné databázi cestovatelů DROZD.

Ministerstvo již v sobotu upozornilo, že nedoporučuje cestovat do odlehlých oblastí Tuniska především v oblastech poblíž hranic s Alžírskem a Libyí, kde existuje značné riziko únosů. Tamní bezpečnostní situace je podle MZV velmi nestabilní, vyskytují se v ní extremistické a teroristické skupiny. Úřad nedoporučuje cestovat ani do guvernorátů Kasserine a Le Kef s výjimkou jejich center a hlavních přístupových cest. "I zde je ovšem doporučeno vyhnout se všem cestám, které nejsou nezbytné," uvedl úřad. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jzd, čtk

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Média to zatajila.“ Mohl být mír mezi Ruskem a Ukrajinou? Zcela jinak

11:11 „Média to zatajila.“ Mohl být mír mezi Ruskem a Ukrajinou? Zcela jinak

Politolog Ivan Katchanovski z univerzity v kanadské Ottawě o válce na Ukrajině mluví jako o „zástupn…