Budu organizovat demonstrace proti Norsku, slibuje europoslanec Zdechovský

01.05.2015 20:13

Europoslanec Tomáš Zdechovský (KDU-ČSL) odpovídal čtenářům serveru ParlamentníListy.cz na dotazy. Vyjadřoval se ke kvótám pro přijímání uprchlíků v jednotlivých členských státech Evropské unie i ke kauze chlapců Michalákových. Na adresu Norska padla velmi ostrá slova.

Budu organizovat demonstrace proti Norsku, slibuje europoslanec Zdechovský
Foto: red
Popisek: Europoslanec Tomáš Zdechovský

Zdechovský zdůraznil, že nehlasoval pro zavedení kvót ve věci přijímání imigrantů z Afriky či Blízkého východu. V obecné rovině ale konstatuje, že EU nemůže zavírat oči před hrůzami, kterým musejí uprchlíci čelit např. v Sýrii. Tak či tak, o kvótách stejně musejí rozhodnout jednotlivé členské státy.

Tomáš Zdechovský

  • KDU-ČSL
  • Poslanec EP a člen předsednictva KDU-ČSL
  • europoslanec

Europoslanec čelil také dotazu, zda jako politik schvaloval válečné operace v Libyi či Sýrii. „Evropská unie nemá vojenskou sílu, proto není možné hlasovat pro zásahy v jakékoliv zemi. Osobně si myslím, že nasazení jakékoliv armády by mělo předcházet veliké zvažování, zda je to vůbec třeba. Důsledky nyní vidíme...,“ podotýká.

Velmi tvrdá slova padla ze strany Zdechovského na adresu norských úřadů v kauze chlapců Michalákových. „To, že Norsko obviní nevinné lidi ze zneužívání, to bych pochopil. Ale že namísto omluvy podá návrh k tomu, aby děti byly adoptovány, považuji za zločin. A budu v tomto směru iniciovat i jednání na úrovni EU a organizovat demonstrace proti Norsku a budu opravdu systematicky na porušování lidských práv v Norsku upozorňovat,“ napsal jasně europoslanec.

Další odpovědi europoslance naleznete zde

Posteskl si také nad tím, že pomoc ze strany českých úřadů v této kauze je minimální.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…