Budu rád, když bude velvyslankyní v ČR Ivana Trumpová, prohlásil Zeman

15.11.2016 22:01

Prezident Miloš Zeman doufá v to, že nově zvolený prezident Spojených států Donald Trump bude silný prezident. Sympatické je podle Zemana fakt, že Trump je proti nelegální imigraci a islámskému terorismu a že tento odpor popisuje zbavený politické korektnosti. Zeman to dnes uvedl při debatě o významu malých a středních firem, kterou organizovala Asociace malých a středních podniků a živnostníků ČR.

Budu rád, když bude velvyslankyní v ČR Ivana Trumpová, prohlásil Zeman
Foto: Hans Štembera
Popisek: Prezident Miloš Zeman

Zeman dále uvedl, že bude jenom rád, když se velvyslankyní v ČR stane Ivana Trumpová, první manželka nového amerického prezidenta. Zlínská rodačka, za svobodna Zelníčková, se za Trumpa provdala v roce 1977. Sedmašedesátiletá Trumpová má s bývalým manželem tři děti.

Ministr financí Andrej Babiš (ANO) v debatě uvedl, že od Trumpa očekává, že vyřeší problémy na Blízkém východě, především v Sýrii a Libyi. Rovněž počítá s tím, že dodrží závazky v rámci NATO. "Trump je byznysmen, takže ty trendy ve světě jsou jasné. Je pragmatik. Američané již měli dost těch dynastií a zkorumpovaných systémů," uvedl k Trumpovu zvolení.

Ministr průmyslu a obchodu Jan Mládek (ČSSD) pak mimo jiné upozornil na to, že s nástupem Trumpa to zřejmě nedopadne dobře s obchodními smlouvami. Jde například o obchodní a investiční dohodu mezi USA a EU o volném obchodu (TTIP).

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pas, čtk

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…