Budu říkat nepříjemné věci, pohrozil před sjezdem ČSSD Michal Hašek

16.02.2017 14:20

I když v posledních krajských volbách neuspěl a post jihomoravského hejtmana neobhájil, chce být slyšet. „Možná budu říkat nepříjemné věci,“ vzkázal Hašek před sjezdem ČSSD, na němž bude jako řadový delegát, prostřednictvím serveru Blesk.cz.

Budu říkat nepříjemné věci, pohrozil před sjezdem ČSSD Michal Hašek
Foto: Hans Štembera
Popisek: Michal Hašek

Hašek, jenž v současné době působí v advokacii, se ke své straně vyjádřil kriticky. „Sociální demokracie se v tom supertěžkém, supervolebním roce tak trochu hledá,“ myslí si. Na předsedu strany však na sjezdu podpoří premiéra Bohuslava Sobotku. I když, jak uvedl, žádné manželství z lásky to prý ale není. „Možná je to pro některé překvapení. Jsem pragmatik,“ tvrdí o sobě s tím, že v případě, že by Sobotka svou pozici předsedy strany neobhájil, znamenalo by to také jeho konec v pozici premiéra. „Mohlo by to k moci dostat opět nějakou úřednickou vládu,“ dodal.

Zároveň se domnívá, že Sobotka by měl nyní stranu především sjednotit. Měl by udělat tlustou čáru za lánskou schůzkou i za prezidentskou volbou v roce 2003 a využít celý potenciál strany, tvrdí. „Prostě všechno, co má ruce a nohy, tak by podle mého názoru mělo nastoupit, aby sociální demokracie v těch v podzimních volbách uspěla,“ domnívá se. Strana by už dle jeho názoru neměla být rozdělena na sobotkovce, haškovce či zemanovce.

Původní text ZDE.

Ve volbách by podle Haška, jenž sám kandidovat nebude, měli sociální demokraté bojovat za výsledek okolo 20 až 25 procent hlasů. Musí chtít vyhrát. A právě o tom si Hašek nemyslí, že by bylo nemožné. 

„To vedení, které teď vzejde se sjezdu v Brně, má jasný jediný hlavní úkol. Aby sociální demokracie byla co nejúspěšnější v podzimních parlamentních volbách. Pakliže se to povede, pak platí, že úspěch má mnoho rodičů, to jistě znáte… Neúspěch však bývá sirotou a v tom případě ten neúspěch půjde určitě za novým vedením sociální demokracie a ono si pak bude muset z hlediska zpětné vazby v členské základně muset ověřit, jestli ten mandát bude vyžadovat novou volbu a bude moc pokračovat dál,“ podotkl jasně Hašek. Důležité podle něj je také to, aby sociální demokraté nepostavili kampaň jen na politice proti ministru financí Andreji Babišovi (ANO), ale i na vlastních tématech. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…