Budu váš nemotorný maskot a třeba vám přinesu štěstí, vtipkoval Zeman před olympioniky

08.02.2014 11:24

Prezident Miloš Zeman spolu s předsedou Českého olympijského výboru Jiřím Kejvalem a kardinálem Dominikem Dukou otevřel české centrum v dějišti zimních olympijských her v ruské Soči. Kardinál Duka věří, že prezident přinese olympionikům štěstí. Zeman by rád byl jejich maskotem. Informuje o tom server iDnes.cz.

Budu váš nemotorný maskot a třeba vám přinesu štěstí, vtipkoval Zeman před olympioniky
Foto: ReproFoto: ČT
Popisek: Prezident Miloš Zeman v rozhovoru pro pořad ČT Interview

„Dovolte mi, abych byl pro českou výpravu čímsi jako maskotem. Každé sportovní družstvo s sebou nosí maskota, který je poněkud nemotorný, kolébá se a někdy dokonce i vrávorá. Přináší však možná svému mužstvu štěstí, nebo si to aspoň jeho členové myslí,“ poznamenal při otvírání českého centra prezident, který se zúčastnil již pátečního uvítacího ceremoniálu ZOH, kde uvítal české sportovce.

Českých fanoušků je v Rusku podstatně méně, než na posledních letních olympijských hrách v Londýně před dvěma lety. V Soči jsou asi dva tisíce českých diváků. Kejval k tomu poznamenává, že na středisku v Soči se česká výprava pokoušela co nejvíce šetřit, aby co nejvíce peněz zůstalo na vybudování olympijského parku na Letné v Praze.

Prozrazuje také, proč český stánek nestojí přímo v Olympijském parku, ale až v Adleru, odkud lze na sportoviště dojet rychlovlakem. Za stan přímo v Olympijském parku Rusové požadovali 4 miliony eur a za dvoupatrový stan dokonce deset milionů eur.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…