Bulharsko vyhostilo ruského diplomata. A Moskva vzkazuje: Nebudeme trpět, co „vyvádějí“ Češi a Bulhaři

29.04.2021 21:05

Bulharsko oznámilo vyhoštění jednoho ruského diplomata. Stalo se tak den poté, co prokuratura oznámila, že podezírá šest Rusů v souvislosti s výbuchy bulharských skladů munice. Moskva už chystá odvetná opatření, informuje iDNES.cz.

Bulharsko vyhostilo ruského diplomata. A Moskva vzkazuje: Nebudeme trpět, co „vyvádějí“ Češi a Bulhaři
Foto: Reprofoto: 1tv.ru
Popisek: Vladimir Putin.

Prokuratura ve středu oznámila, že podezírá šest Rusů ve spojitosti se čtyřmi výbuchy v bulharských skladech a továrnách, kde měl Gebrev uložené zbraně a munici. Společné jim bylo mimo jiné to, že vojenský materiál měl odtud směřovat na Ukrajinu a do Gruzie.

Bulharsko prohlásilo jednoho ruského diplomata za personu non grata, oznámilo ruské ministerstvo zahraničí po setkání ruské velvyslankyně v Bulharsku Eleonory Mitrofanové a úřadující místopředsedkyně vlády a šéfky bulharské diplomacie Ekateriny Zacharievové.

Původní zdroj ZDE.

Ministryně vznesla požadavek, aby Moskva s místními úřady plně spolupracovala při vyšetřování explozí a pokusu o otravu bulharského zbrojaře Emilijana Gebreva.

Mluvčí ruského prezidenta Dmitrij Peskov uvedl, že Moskva nebude tolerovat, co „vyvádějí“ Češi, Bulhaři, Pobaltí. Zmínil i nedávné vyhošťování ruských diplomatů následující poté, co české úřady označily agenty ruské vojenské rozvědky GRU podezřelé z výbuchů v muničním skladu ve Vrběticích.

Moskva chystá odvetná opatření. „Rusko reagovalo a bude reagovat. Rusko neponechá bez reakce podobné naprosto nepřijatelné provokační kroky a naprosto neodůvodněná, nedokázaná obvinění,“ dodal.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

8:15 „Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

O tom, co skutečně přináší schválený migrační pakt diskutovali v pořadu Události, komentáře zástupci…