Bulvár: Nagyová nakupovala u exmanželky Bendla

17.06.2013 8:23

Nejbližší spolupracovnice odstupujícího premiéra Petra Nečase (ODS) Jana Nagyová dostávala během svého působení ve funkci vrchní ředitelky kabinetu tučné odměny, kvůli nimž už byla v minulosti vyslýchána. Podle informací deníku Blesk je uměla patřičně roztočit za luxusní zboží. A od módy prý vedla cesta ke kmotrům.

Bulvár: Nagyová nakupovala u exmanželky Bendla
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jana Nagyová a Roman Jurečko

Nagyovou svět luxusu podle deníku velmi lákal. U "královny Pařížské ulice" v Praze Tamary Kotvalové, exmanželky ministra zemědělství Petra Bendla, která vlastní v této ulici obchody se zbožím předních světových návrhářů, si prý objednala celkovou změnu image.

Ráda se prý také chlubila, že nosí šaty od dalších hvězd českého showbyznysu - návrhářek Liběny Rochové nebo Beáty Rajské. "Dělala jsem pro ni nějaké věci. Její dceři jsem šila kabát. Měly jsme profesionálně-kamarádský vztah," popsala Rajská pro Blesk.

Podle deníku ale mít vazby na Nagyovou může znamenat polibek smrti. Vyšetřovatelé totiž kromě lobbisty Romana Janouška a Nagyové zavadili také o módní elitu. Jména Kotvalové i jejího partnera Romana Hajabáče figurují v příkazu k nedávné domovní prohlídce u Janouška.

Kotvalová nepopřela, že Janouška zná, na Pařížské prý často nakupoval. Odmítla ale jakékoli spojení se současnou kauzou. Policie ovšem prověřuje, zda mezi nimi není mnohem silnější vazba.

Spojení přes Temelín

Policisté prohledali Janouškovu kancelář ve snaze najít dokumenty, které by se týkaly dostavby jaderné elektrárny Temelín a jednání, která na toto téma lobbista vedl s ruským podnikatelem v energiích Vladimírem Ermakovem, nebo právě Kotvalovou a Hajabáčem.

Ermakov je také předsedou Rusko-české smíšené obchodní komory, v níž je i společnost Kotvalové a která vytváří příležitosti pro české firmy na ruském trhu. Ruské firmy zároveň usilují o zakázku na dostavění jaderné elektrárny Temelín, píše deník.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: adr

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…