Bulvár: Tahle paní zná izraelského sponzora Jana Fischera. Ozvala se nám

11.07.2013 11:13

Nynější ministr financí Jan Fischer dostal na splacení svého dluhu od izraelského důchodce Davida Sivora dva miliony korun. Bulvární deník Blesk však hovořil s jeho českou přítelkyní, kterou to zarazilo. Podle jejích slov Sivor vždy střídal dvě košile a nikdy nepůsobil jako zámožný. Na přímou otázku na sponzorský dar pro Fischera prý neodpověděl.

Bulvár: Tahle paní zná izraelského sponzora Jana Fischera. Ozvala se nám
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr financí Jan Fischer podepisuje jmenovací listinu

Ministr financí a neúspěšný kandidát na prezidenta si z kampaně odnesl dluh vyšší než pět milionů. Měl také značné potíže jej splatit, protože poté, co nepostoupil do druhého kola, se sponzoři stáhli. Teď, když potvrdil, že přijme nabídku stát se v Rusnokove vládě ministrem financí, se situace rychlostí blesku změnila. V rekordním čase dostal od sponzorů všechny peníze. Blesk se zajímal, kdo jsou jeho dobrodinci a zároveň klade otázku, zda nejde o vypočítavý sponzoring.

Pozoruhodný je podle bulvárního deníku případ Davida Sivora, bývalého plaveckého trenéra izraelské reprezentace. Jedná se o izraelského důchodce, je mu již 78 let a žije v Tel Avivu. A právě jeho přítelkyně se prý sama ozvala Blesku. Eva Ševčíková s ním strávila před dvěma roky krásné dny v Izraeli a dodnes se prý stýkají. „Slušný muž a milovník folkloru,“ řekla o něm. Jenže ona si všimla toho, že o Janu Fischerovi nikdy nemluvil a proto ji informace o dvou milionech, které mu měl věnovat, doslova šokovala. „Nikdy nevypadal jako zámožný pán. Chodí ve dvou košilích a ani na večeře mě nikdy nezval,“ dodává. „Když jsem viděla jeho jméno v novinách, na rovinu jsem se ho zeptala. Ale vůbec mi na to neodpověděl,“ říká Eva Ševčíková.

Sivorův syn podniká v Česku

Dodejme, že jeho syn Omri v Česku vlastní velkou developerskou společnost. Omri Sivor se prý pohybuje v centru propletence vztahů různých firem se zaměřením na reality. Tyto firmy prý mají nezřídka obchodní sídlo v některém z daňových rájů, případně v Izraeli. Sivor mladší v současnosti působí jako šéf Daramis Group, úspěšné developerské skupiny, jejíž jednotlivé firmy prý sídlí zpravidla na Kypru. Jak informoval server Českápozice.cz, skupina má za sebou projekty, jakými jsou Šárka Business Park na Praze 6, případně Lavender office building v pražských Holešovicích.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: dkr

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…