Bulvár má srandu z Alexandra Vondry

11.03.2015 9:41

Nejčtenější český deník Blesk přirovnal exministra obrany Alexandra Vondru k postavě Ivánka ze známé ruské pohádky Mrazík. Proč? Vondra se prý včera před vstupem do jednací síně Obvodního soudu pro Prahu 1, kam přišel vypovídat jako svědek v kauze někdejší šéfky kabinetu premiéra Petra Nečase, Jany Nagyové, „čančal“ úplně stejně.

Bulvár má srandu z Alexandra Vondry
Foto: Hans Štembera
Popisek: Alexandr Vondra

Blesk ve středečním vydání otiskl sérii fotografií, na kterých je zachycen exministr obrany Alexandr Vondra, kterak si před vstupem do jednací síně kartáčem upravuje vlasy, což deník doplnil přirovnáním k postavě Ivánka ze známé ruské pohádky Mrazík, který se prý "čančal" úplně stejně. Vondra své počínání údajně okomentoval lakonickým „lepší už to nebude“.

Exministr obrany u Obvodního soudu pro Prahu 1 vypovídal jako svědek v kauze někdejší šéfky kabinetu premiéra Petra Nečase, Jany Nagyové. Ta čelí obžalobě ze "zneužití" důstojníků Vojenského zpravodajství ke sledování tehdejší premiérovy manželky Radky. Vondra byl tehdy ministrem obrany a Vojenské zpravodajství spadalo pod jeho gesci.

O sledování Nečasovy manželky ale prý nevěděl. „Pokud jsou nasazeny technické prostředky ke sledování, vždy byl ministr žádán o souhlas písemnou formou. O kauze jsem se dozvěděl až v létě 2013 a nevěřil jsem vlastním uším,“ uvedl Vondra před soudem, kde prý také zaznělo, že byl ve vrcholné politice sám objektem sledování. Jak reagoval? „Jsem starý cynik. Večer jsem si svolal rodinu a řekl jim, ať dávají bacha, když půjdou večer domů,“ prohlásil exministr obrany.


 

reklama

autor: luš

Ing. Radim Fiala byl položen dotaz

Papaláši

Nemáte dojem, že se vy politici, evidentně SPD nevyjímaje, chováte jako papaláši? Přijde vám etické zvyšovat si platy, když většině lidem klesají, a když ještě k tomu pobíráte náhrady? Navíc podle vás je v pořádku a etické vůči nám lidem, kteří vše platíme z našich daní, pobírat náhrady v plné výši,...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Debakl Nerudové. „Nemá na to. Ještě že není prezidentka.“ Po debatě se jedna hvězda rozjela

20:25 Debakl Nerudové. „Nemá na to. Ještě že není prezidentka.“ Po debatě se jedna hvězda rozjela

Vystoupení Danuše Nerudové v superdebatě lídrů kandidátek do eurovoleb jako „historický debakl“ zhod…