Bulvár načapal Dvořáka s Rittigem. Prý se obávají auditu

21.06.2012 10:10

Lobbista a „pan jízdenka“ Ivo Rittig a někdejší šéf pražského Dopravního podniku Martin Dvořák, ze jehož vlády se dechberoucí kšefty odehrávaly, se podle bulváru dál scházejí. Možná prý plánují strategii obhajoby proti odhalením, která nejspíš v dohledné budoucnosti přijdou.

Bulvár načapal Dvořáka s Rittigem. Prý se obávají auditu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Na schodech v metru

Fotograf deníku Blesk v úterý večer vyfotografoval Dvořáka a Rittiga cestou na schůzku v hotelu Novotel v Praze. Ani jednomu z nich se to pochopitelně nelíbilo. Tvrdili, že se sešli pouze na kávu. „Byla to čistě soukromá záležitost, nevidím na tom nic zvláštního. Nikdy jsem se netajil přátelstvím s Ivo Rittigem,“ namítá Dvořák.

Možná se však nejednalo o pouhé přátelské setkání. Již příští týden má pražský primátor zveřejnit výsledky auditu, který si nechal udělat v Dopravním podniku. A oba pánové mají důvod k nervozitě. „Nikdy jsem si nepředstavoval, že v něčem může být tak velký Augiášův chlív jako v dokumentech Dopravního podniku,“ děsil se nedávno v ČT primátor Bohuslav Svoboda. Nevyloučil ani případné trestní stíhání.

Podle Nadačního fondu proti korupci bylo za Dvořákova působení v dopravním podniku zcela běžné, že se vyváděly peníze, uzavíraly nevýhodné smlouvy a jinak nevýhodně obchodovalo s firmami, napojenými na Ivo Rittiga.  

Spekulace, že spolu v restauraci „ladili noty“ k vysvětlování nesrovnalostí v hospodaření, však Dvořák odmítá. „To je úplná hloupost, z dopravního podniku jsem už sedm měsíců pryč.“  

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Nedávejte mi ta slova do úst“. Nerudová na debatě v obrátkách. Pak líčila přínosy války

21:04 „Nedávejte mi ta slova do úst“. Nerudová na debatě v obrátkách. Pak líčila přínosy války

Falšování dějin, lži a jednoduché mozky. V Aby bylo jasno se podívali, jak probíhala jedna z EU Deba…