Bulvár ošklivě vytrestal Víta Bártu nehezkým obrázkem

02.07.2013 10:23

Vít Bárta se podle bulváru rád holedbá heslem „říkat pravdu a nekrást“, ale ve skutečnoti je schopen lži, za kterou by se nemusel stydět ani Pinnochio. Bulvár tedy předsedu Věcí veřejných vyobrazil s charakteristickým dlouhým nosem pohádkové postavičky a přidal pojednání o jedné „anketě“, která se objevila v Bártově měsíčníku.

Bulvár ošklivě vytrestal Víta Bártu nehezkým obrázkem
Foto: Daniel Mráz
Popisek: Vít Bárta a Kateřina Klasnová

Měsíčník Plzeň bez cenzury vydává právě předseda Věcí veřejných, který v něm s oblibou tepe „plzeňského kmotra“ Romana Jurečka a nešvary radnice pod vedením ODS. Jak si však všímá deník Blesk, v nejnovějším čísle si redakce měsíčníku připsala pořádný lapsus. Redaktoři si vylhali celou anketu, ve které chtěli ošklivě pomluvit ODS.

Anketa se týkala smrti známého plzeňského tuláka Smradlavky, který měl být bílým koněm ODS. Redakci zajímalo, zda místní bezdomovec zemřel přirozenou smrtí, nebo mu někdo pomohl. Z odpovědí byli vybráni studentka, stavební inženýr, asistentka, elektromechanik a občanka Plzně. Jenže pro zesílení věrohodnosti odpovědí přidali redaktoři i fotografie, a právě to se celé anketě stalo osudným.

Web Protivná-blondýna.cz totiž objevil, že rozhořčení Plzeňáci jsou ve skutečnosti Američané a jejich fotky redaktoři postahovali z internetových stránek. Následně jim vymysleli nová jména a do úst vložili rozhořčená slova kalibru „Ta smrt symbolizuje, že se mafie už nebojí“.

Tuto větu pronesl elektromechanik s vtipným jménem Marek Benda, který byl však ztotožněn jako fyzik Michael Peterson z Kalifornské univerzity. Stážista z Harvardovy univerzity Dominic Johnson se pro změnu proměnil ve stavebního inženýra Aleše Nejedlého, aby mohl místního bezdomovce označit za bílého koně ODS.      

Jedinou skutečně existující bytostí v Bártově anketě je Lucie Šrailová, která se od ostatních „respondentů“ odlišuje i tím, že nebylo prozrazeno její povolání. Jedná se totiž o spolupracovnici Víta Bárty. Ta také bulváru řekla, že zodpovědnost za zfalšovaný hlas lidu jde za véčkařským předsedou. „Za celý obsah časopisu je odpovědný pan Bárta, který tady tomu šéfuje,“ uvedla spolupracovnice. Sám Bárta od věci dává ruce pryč, chce hnát ke zodpovědnosti redaktora měsíčníku a celou věc prý předá svému právníkovi.  

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…