Bulvár oznamuje čtenářům: Víte, kolik si vaši poslanci už vydělali? A za co?

06.01.2014 11:56

Deník Blesk si v pondělním vydání posvítil na dosavadní práci nově zvolených poslanců a hodnocení není vůbec lichotivé. Vizitka zákonodárců totiž prý nestojí za nic, ačkoli se chvástali, jak jsou jiní a jakou mají chuť pracovat, zatím toho příliš mnoho nepředvedli. Jejich plat je ovšem podle výpočtu deníku úctyhodný.

Bulvár oznamuje čtenářům: Víte, kolik si vaši poslanci už vydělali? A za co?
Foto: Hans Štembera
Popisek: Zasedání poslanecké sněmovny

"Od říjnového zvolení strávili ve sněmovně jen pár desítek hodin. Už si ale za tu dobu vydělali každý 111 738 korun," píše deník Blesk. Konkrétně se poslanci měli od voleb sejít jen osmkrát. Výpočet platu vychází z dvouměsíčního základního příjmu řadového poslance bez náhrad.

"Dva a půl měsíce od voleb nás zatím nijak neoslnili. Hned první měsíc si udělali 'podzimní prázdniny', na následujících čtyřech schůzích, které zmákli během osmi dní, se ale také moc nepřetrhli," pokračuje v kritice deník.

Politolog se poslanců zastává. Na soudy je prý brzo

Politolog Miroslav Mareš připouští, že to sice není mnoho odpracovaných dní, na druhou stranu to prý není zásadní problém. "Do schválení vlády stejně není jasné, co všechno se má prosazovat a kam mají být směřovány zákony. Až bude vláda i sněmovna několik měsíců funkční, pak můžeme posuzovat, jak efektivní je jejich práce," cituje politologa deník Blesk.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: adr

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Němci – naši nejbližší přátelé.“ Festival v Plzni vzbudil vášně

4:44 „Němci – naši nejbližší přátelé.“ Festival v Plzni vzbudil vášně

Necelý týden před oslavami osvobození se v Plzni uskutečnily česko-německé, respektive bavorské dny …