Bulvár sledoval kancléře Mynáře cestou do práce. A nestačil se divit

05.12.2014 8:55

„Na Hradě je šlendrián, kancléř Mynář je tu pán,“ tak nazývá deník Blesk „skandální“ odhalení poměrů v sídle prezidenta Miloše Zemana. Na Hradě se údajně rozkládá morálka a hlavní roli v tom hraje Zemanova pravá ruka –kancléř Vratislav Mynář.

Bulvár sledoval kancléře Mynáře cestou do práce. A nestačil se divit
Foto: Hans Štembera
Popisek: Kancléř prezidenta Vratislav Mynář

Deník Blesk včera sledoval kancléře Vratislava Mynáře, kterak si to ráno „štráduje“ do své kanceláře na pražském Hradě. A zachytil při tom nevídanou skutečnost. O co se jedná?  Při průchodu východní branou vzdali vojáci hradní stráže kancléři Mynáři hold. Na tom by nebylo nic divného, kdyby byl Mynář prezident republiky, vysoký ústavní činitel, zahraniční návštěva či vysoký armádní důstojník. Těm se hold podle velitele Hradní stráže plukovníka Radima Studeného vzdává. Jenomže Vratislav Mynář je „pouhý“ úředník pražského hradu a těm se pocta nevzdává.

Rozkládá se tedy Miloši Zemanovi na Hradě morálka? Podle zvěstí v kuloárech, které tvrdí, že si Mynář toto chování od Hradní stráže vynutil, aby posílil pocit vlastní důstojnosti, zřejmě ano. Samotný kancléř ale podobné spekulace odmítá.

„Já si nejsem vědom toho, že by mi vzdávali poctu nebo že by to bylo pravidlem nebo že já bych něco takového nařizoval. To je úplný nesmysl. Já bych se… to je úplná hloupost, to neexistuje. A kdyby ano, tak by muselo existovat nějaké interní nařízení ze strany kancléře… Nic takového neexistuje. Mohla to být shoda náhod… jestli jsem se tam ochomýtnul, když tam někdo byl…“ snažil se v rozhovoru s deníkem Blesk najít vysvětlení. Když mu redaktorka osvětlila, že tam byl úplně sám, znovu zopakoval, že vojákům Hradní stráže žádný takový pokyn nedal. 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: luš

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…