Bulvár sleduje stěhování Mirka Topolánka

25.06.2013 11:13

Expremiér Mirek Topolánek se svojí chotí Lucií Talmanovou mění bydliště. Kromě toho, že staví vilu v hodnotě 15 milionů korun na Kutnohorsku, přestěhovali se nyní na novou pražskou adresu. Byt v centru hlavního města nedaleko nejdražší ulice Pařížské vyměnili za klidnější městskou část Bubeneč.

Bulvár sleduje stěhování Mirka Topolánka
Foto: Hans Štembera
Popisek: Mirek Topolánek

Podle deníku Blesk si ale nový příbytek expremiérova rodina nekoupila. Jak deník vyčetl z katastru nemovitostí, totiž v domě nic nevlastní. Ani dosud ale Topolánek s manželkou nežili ve vlastním. Byt na Starém Městě měli k dispozici od dcery zesnulého majitele Navatypu, společnosti, která spravovala majetek města Prahy a dostávala od něj milionové zakázky.

Odstřihnutí od kmotrů?

Zároveň byla firma spojována s lobbisty jako třeba Romanem Janouškem a Tomášem Hrdličkou. "Co proto teď vedlo Topolánka s Talmanovou ke změně adresy? Že by konečně chtěli zakopat kmotrovskou sekyrku, aby se od kontroverzních lidí odstřihli?" spekuluje Blesk. Ale Topolánkovo vysvětlení je prostší: Končil jim pětiletý nájem.

Již dříve Topolánek deníku sdělil, že si v osadě Útěchvosty na Kutnohorsku staví se ženou dům. "Rozpočet je cca 15 milionů, zhruba polovina je hypotéka," uvedl tehdy expremiér. Topolánek spolu s Talmanovou jsou nyní v orgánech společnosti Obila, která se zabývá pronájmem nemovitostí.

Mirek Topolánek

  • BPP
  • Kandidát na prezidenta v roce 2018
  • mimo zastupitelskou funkci

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: adr

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

12:53 Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

Na Slovensku je rušno kolem veřejnoprávních médií. „Největší likvidátoři svobody slova se dnes pasuj…