Bulvár zkoumal fungl nový hotel, který prý má cosi společného se senátorem Palasem

23.06.2014 9:44

Penzion senátora, exministra zemědělství a někdejšího hejtmana Moravskoslezského kraje Jaroslava Palase (SPO) už není dominantou obce Ludvíkov. Jen o několik desítek metrů dál vyrostl nový sporthotel, na nějž zákonodárce podle deníku Blesk „pomohl podojit dotace".

Bulvár zkoumal fungl nový hotel, který prý má cosi společného se senátorem Palasem
Foto: redakce
Popisek: Senátor Jaroslav Palas

Deník Blesk píše o stavbě nového „sporthotelu jako z alpského žurnálu", na niž padlo téměř 20 milionů z evropských dotací. „Projekt Sportovně relaxační centrum se squashem a lezeckou stěnou je spolufinancován EU..." rozhodl jednomyslně devítičlenný výbor Regionální rady Moravskoslezského kraje před dvěma lety.

Dotaci odhlasoval i tehdejší hejtman a podle Blesku i vášnivý běžkař Jaroslav Palas. Ten sám má své „panství" v Ludvíkově, které je vzdáleno jen asi 5 km od lázní Karlova Studánka v Jeseníkách. A to prý není všechno. „Od nového hotelu povede přibližně 50 kilometrů běžeckých stop, které se napojují na další oblíbené běžkařské úseky," prozradil Blesku Jan Peřinka, předseda občanského sdružení Lyžařské běžecké tratě Suchá Rudná, které za novostavbou hotelu stojí.

Peřinka spojení s Palasem popírá. Název hotelu by mohl hovořit o opaku

Deník spekuluje o tom, zda je to vše jen náhoda, nebo si tak „současný senátor Palas vylepšil vybavenost okolí dvougeneračního domku, jak svému penzionu říká". Na dotaz zákonodárce neodpověděl a Peřinka tvrdí, že jeho stavba nemá s Palasem nic společného.

„Dívejte se, pana Palase jsem viděl na regionální radě, ale tam byli i další starostové. Jinak s ním nemám žádné vazby," prohlásil. Dodal, že exhejtman neměl nikdy nic společného ani s jeho občanským sdružením. Název nového hotelu „PERAS" ale podle místních naznačuje právě spojení Peřinka-Palas.

Jaroslav Palas proslul především nechvalně známou kauzou Setuza, při které měl coby ministr zemědělství na svědomí prodej akcií státu lidem napojeným na kmotra Františka Mrázka a Tomáše Pitra. Za tuto aféru byl ČSSD vyloučen z parlamentních voleb v roce 2006.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: adr

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

8:15 „Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

O tom, co skutečně přináší schválený migrační pakt diskutovali v pořadu Události, komentáře zástupci…