Bulvární žerty z Jiřího Ovčáčka. Prý zpíval hymnu z papíru a připomínal Dusilovou

26.04.2016 17:03

Po situaci, kdy policie zakázala skautskému oddílu, aby si v areálu Pražského hradu zazpíval českou hymnu, se rozhodl prezidentův mluvčí Jiří Ovčáček celou situaci napravit. Jenže to zřejmě nedopadlo podle jeho představ. A všimli si toho nejen na Blesk.cz.

Bulvární žerty z Jiřího Ovčáčka. Prý zpíval hymnu z papíru a připomínal Dusilovou
Foto: Hans Štembera
Popisek: Mluvčí prezidenta ČR Jiří Ovčáček

Jiří Ovčáček se rozhodl odčinit příkoří, které o víkendu zažil skautský oddíl v areálu Pražského hradu. Policisté totiž skautům zabránili v tom, aby si zazpívali českou národní hymnu. A tak je mluvčí oficiálně pozval, aby přišli na Hrad a zazpívali si hymnu s ním o den později.

Jeho pozvání však žádní skauti nepřijali, hymnu si s ním tak přišlo zazpívat jen několik málo lidí včetně slečny s plackou vládní iniciativy HateFree.

A Ovčáček, jehož šéf prezident Miloš Zeman nedávno kritizoval zpěvačku Lenku Dusilovou za to, že nebyla schopná vyjádřit se spatra a četla na veřejnosti kritiku prezidenta z papíru, se podle Blesku sám pokořil, když na veřejnosti podle Blesk.cz ukázal, že nezná slova české hymny.

„Mluvčí Hradu Jiří Ovčáček si zapěl státní hymnu, aby ukázal, že její interpretace v areálu není zakázaná. Jenže nechtěně tím odhalil i fakt, že si není příliš jistý slovy notoricky známé první sloky a nejméně deset vteřin strávil až magnetizujícím pohledem do papíru s notovým zápisem a textem,“ komentuje bulvární deník video, na němž dostal mluvčí prezidenta, stejně jako ostatní, papír s textem hymny a po celou dobu zpěvu ho tak držel v ruce.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: spa

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Sežrali“ je na bojišti, teď i v obchodech. Výsměch Rusů nezná mezí

18:05 „Sežrali“ je na bojišti, teď i v obchodech. Výsměch Rusů nezná mezí

Rusko chystá výstavu v moskevském parku Patriot, kde vystaví ukořistěné ukrajinské tanky západní výr…