Burkiny, vypadněte? Kauza „ponížených“ muslimek má dohru. Prý jsou to lhářky a vše si vymyslely

03.08.2017 7:14

Včera redakce serveru ParlamentníListy.cz informovala o případu britských muslimech, které byly údajně vykázány od hotelového bazénu, protože na sobě měly místo klasických plavek burkiny. Nyní promlouvá majitel samotného hotelu a přináší tak trochu jinou verzi příběhu.

Burkiny, vypadněte? Kauza „ponížených“ muslimek má dohru. Prý jsou to lhářky a vše si vymyslely
Foto: Hans Štembera
Popisek: Demonstrace Muslimové proti terorismu. Předtím se několik muslimů zúčastnilo křesťanské bohoslužby v kostele Nejsvětějšího Srdce Páně

Britské muslimky Maryya Deanová a její švagrová se tento týden s médií ochotně podělily o své údajně traumatizující zkušenosti z pobytu v portugalském letovisku Albufeira. V jednom ze zdejších hotelů byly dle svého vyprávění nuceny opustit bazén, protože měly oblečené burkiny. Obě ženy dle interpretace deníku Daily Mail vypověděly, že s nimi zaměstnanec daného hotelu zacházel velmi přezíravě a způsobil jim těžké trauma.

„Zaměstnanec hotelu k nám přišel a vyzval nás, abychom si místo burkin oblékly bikiny. Argumentoval tím, že burkiny nejsou v Portugalsku akceptovány, protože narušují zdejší zvyklosti a kulturu. Nakonec jsme byly společně s dětmi od bazénu vykázány. Připadaly jsme si, jako když jdeme uličkou hanby. Ostatní turisté se na nás dívali, jako bychom spáchali nějaký těžký zločin. Bylo to pro nás skutečně hodně nepříjemný prožitek,“ uvedla Deanová.

Anketa

Miliardář Dědek slibuje Gazdíkovu STANu peníze i pomoc s lákáním osobností na kandidátky. Kam Starosty ve volbách vytáhne?

5%
0%
3%
0%
hlasovalo: 10299 lidí

Příběh dvou „ponížených“ britských muslimek však má své pokračování. Daily Mail kauzu dál sleduje a přináší vyjádření samotného majitele hotelu, u jehož bazénu se měl incident odehrát. Eliderico Viegas v rozhovoru pro list Journal de Noticias vyprávění muslimek z Chessingtonu zpochybňuje a naznačuje, že si vše vymyslely, aby získaly finanční kompenzaci. Dle jeho zkušenosti tak prý činí britští turisté často.

„Nezaznamenal jsem navíc v tomto směru žádné stížnosti. Stejně tak o ničem neví zdejší policie. Náš hotel je samozřejmě otevřen všem kulturám. Musím bohužel poznamenat, že britští turisté jsou známí jako notoričtí stěžovatelé, kteří tímto způsobem chtějí získat finanční odškodnění. Stačí si vzpomenout na nedávné údajné otravy z jídla, které po zapojení britské vlády vyústily v soudní spor,“ uvedl pro portugalský deník hoteliér.

Za důkaz, že si britské muslimky vše vymyslely, považuje Eliderico Viegas i skutečnost, že jeho hotel nebyl v britských médiích konkrétně jmenován. „Veškeré zprávy v médiích se objevily poté, co britská rodina hotel opustila. Nikde jsem však neviděl, že by bylo v některém z těch článků zmíněno i jméno našeho hotelu. Z logiky věci přitom vyplývá, že by si stěžovali a chtěli uvést místo, kde se jim vše stalo,“ uzavírá majitel hotelu.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pro

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…