Buzno ódéesácká... Raději nečtěte, co si vzkazují političtí aktivisté mezi sebou

08.06.2017 12:49

„Mezitím, co my žijeme klidné životy, obránci naší vlasti bojují. Proti sobě. Přičítám to frustraci z toho, že tenhle tejden nezaložili ani jednu stranu,“ rýpl si na svém facebookovém profilu do jednoho ze zakladatelů ODS Petra Štěpánka a do protiislamisty Martina Konvičky teplický radní Dominik Feri (TOP 09). Zachytil totiž Konvičkův status, který v současné době není na jeho profilu ale k nalezení.

Buzno ódéesácká... Raději nečtěte, co si vzkazují političtí aktivisté mezi sebou
Foto: Hans Štembera
Popisek: Dominik Feri

Celá „hádka“ de facto začala na facebookovém profilu hudebníka a bývalého předsedy Rady pro rozhlasové a televizní vysílání Petra Štěpánka, jenž si rýpl do Konvičky za to, co o něm napsal politolog Tomáš Haas. 

„Očekával bych vlnu omluv Martinu Konvičkovi. Za výroky, kterými hodnotil a předvídal migrační krizi a její důsledky, byl onálepkován jako ‚pravicový extremista‘, ‚rasista‘, ‚populista‘, ‚xenofob‘ atd. Ty výroky byly daleko mírnější, než je to, co dnes říká mnoho jeho tehdejších kritiků. Ti ovšem nejsou rasisté, nejsou xenofobové, a rozhodně to nejsou pravicoví extremisté. Jsou to (doufám) buď lidé, kterým došlo, jak špatně situaci posuzovali tenkrát, nebo lidé ochotní říkat cokoliv a odsuzovat kohokoliv, kdo se právě odsuzovat má, protože si to doba žádá a začíná to být bezpečnější, než kdyby říkali totéž, co včera. A stále odsuzují Martina Konvičku. Ten je stále rasista, xenofob, populista a pravicový extremista. Takže žádnou omluvu pro Martina Konvičku neočekávám,“ poznamenal Haas ke Konvičkovi.

„Tolik Tomáš Haas. Já k tomu ale musím ještě něco dodat. Konva také zároveň dokázal poslat celé zdejší antiislámské hnutí do kytek. Zničil Blok proti islámu a na Apače se vykašlal po první bitvě. Kdybych o některých lidech nevěděl, že to jsou blázni, myslel bych si, že jsou zaúkolovaní vnitrem,“ podotkl k tomu Štěpánek, jenž s Konvičkou stál u zrodu Alternativy pro Česko. Následně se však jejich cesty rozdělily. 

Reakce Konvičky na Štěpánka pak byla velmi ostrá, je to právě ta, kterou zachytil Feri na svém facebookovém profilu. „Ta ódéesácká buzna (myslím petříčka rockera štěpánků). Není hodna kouřit. Mé péro,“ měl napsat Konvička, který byl již v minulosti za některé své ostré statusy, psané převážně v nočních hodinách, popotahován.

I Konvička se však rád strefuje do Feriho, jak ukázal v posledním svém příspěvku.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

autor: vef

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:
Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

22:30 Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

Víte, že konferenci konzervativců Viktora Orbána nebo Nigela Farage zakázal v Bruselu komunální star…