Byl jste opilý? Škromach se nedal a plísnil Danielu Drtinovou kvůli tomu, co říkala o Haškovi. Pak ji utřel za uprchlíky

12.08.2016 10:02

O kauze neexistující mluvčí Michala Haška, o proslulých hovorech od bazénku i o migrační krizi diskutovala v pořadu internetové televize DVTV moderátorka Daniela Drtinová s místopředsedou Senátu Zdeňkem Škromachem (ČSSD).

Byl jste opilý? Škromach se nedal a plísnil Danielu Drtinovou kvůli tomu, co říkala o Haškovi. Pak ji utřel za uprchlíky
Foto: Daniela Černá
Popisek: Místopředseda Senátu Parlamentu ČR Zdeněk Škromach

Moderátorka Daniela Drtinová se nejprve zeptala na jedno z posledních videí, které Škromach zveřejnil na internetu a o němž kvůli jeho rozvláčnému projevu mnozí diskutéři spekulovali, že byl při natáčení opilý. Něco takového Škromach odmítl s tím, že na Moravě lidé pít umějí a že měl v sobě jen dvě deci vína, což opilost není. Když je opilý, před kameru si prý nestoupá.

Celé video je ZDE

Vládní návrh zákona by rozboural ochutnávky vín

Vysvětloval také své vyjádření, že naše tradice jsou ohroženy. „Jestliže přijdou lidi, kteří mají jiné kulturní návyky, tak budou chtít žít podle svých zvyků, to je pochopitelné,“ uvedl.

Vadí mu také vládní návrh zákona, který má omezit konzumaci alkoholu při veřejných akcích. „To by nám rozbouralo ochutnávky vín nebo ochutnávky slivovic. Nakonec nám z Prahy zakážete klobásky na Moravě, to přece není dobře. A to už nemluvím o tom, co vymýšlí někteří v Bruselu,“ řekl.

Kauza kolem Haška? Dobře připravená provokace

Kauzu kolem Michala Haška a lobbistky Jany Mrencové vnímá jako dobře připravenou předvolební provokaci některých politických subjektů. To, co je podivné, jsou maily rozesílané před pěti lety. Proč si novináři nezjistili, zda jde skutečně o tiskovou mluvčí, to lze poměrně snadno zjistit na stránkách úřadu. „Na mě to jednoznačně působí jako připravená provokace,“ uvedl Škromach s tím, že bývalí spolupracovníci Haška si možná připravovali tuto kauzu dlouhodobě, aby ji mohli před volbami použít.

Škromach naznačil, že v celé kauze selhali novináři: „Nedokážu si představit, že si novinář bere maily od neexistující tiskové mluvčí,“ prohlásil.

Odmítl, že by Hašek měl být v čele kandidátky vyměněn jen na základě „pomluv zhrzelé bývalé tiskové mluvčí“, jak označil vyjádření bývalé tiskové mluvčí Michala Haška Kapitančíkové. „Proč si ta paní vzpomněla dva měsíce před volbami, když dělá tiskovou mluvčí politickému subjektu, který jde do voleb? A vy jako novinářka to ještě šíříte dál? A děláte tomu patřičný píár?“ opřel se do Drtinové. „Nedělám tomu píár, jen jako novinář kladu otázky, vy jste místopředseda Senátu, jste vlivný člen ČSSD,“ bránila se Drtinová.

Skupina kolem Dienstbiera má názory blízké Merkelové

Zeptala se také na to, zda je v ČSSD boj pro- a protiuprchlických hlasů. „Co jsou uprchlické hlasy? To jsou nějací voliči? Teď nerozumím,“ odvětil Škromach. „Jestli v ČSSD dochází k názorovému souboji, který se týká záležitostí ohledně přijímání nebo nepřijímání uprchlíků,“ upřesnila posléze Drtinová svůj dotaz.

Názor na uprchlíky je prý v ČSSD celkem jednoznačný. Prosazuje opatření, aby k nám nemohli přicházet nelegální migranti.

Přiznal, že v ČSSD je skupina reprezentovaná ministrem Jiřím Dienstbierem, která má ohledně uprchlické krize postoje bližší německé kancléřce Angele Merkelové.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…