Byl to takový hodný muslim. Jednoho dne mu ale ruplo v bedně

28.10.2016 9:56

Muslimové a jejich zastánci často popírají, že by snad v islámu zaujímala žena podřadné postavení. Mnohé zdokumentované případy týrání manželek a dcer muslimů však dokazují pravý opak. Případ britského kardiologa pákistánského původu dr. Gohara Rahmana, který brutálně zbil svoji dceru, ostatně hovoří za vše.

Byl to takový hodný muslim. Jednoho dne mu ale ruplo v bedně
Foto: Hans Štembera
Popisek: Demonstrace Muslimové proti terorismu. Předtím se několik muslimů zúčastnilo křesťanské bohoslužby v kostele Nejsvětějšího Srdce Páně

Sedmapadesátiletý kardiolog vystudoval medicínu na prestižní pákistánské Khyber Medical University a dlouhá léta působil v OSN. Od roku 1998 žije ve Velké Británii a v posledních letech vykonával funkci kardiologa v Royal Albert Edward Infirmary ve městě Wigan. Jeho kolegové jej popisují jako klidného a vyrovnaného člověka, který žil pro svoji práci a rodinu. Po celých téměř dvacet let Rahman ukazoval svoji umírněnou tvář, ale jednoho dne se vše nenávratně pokazilo.

V muslimské rodině platí jiná pravidla než v běžné rodině s evropskými kořeny. Ačkoli vše nasvědčovalo tomu, že se uznávaný kardiolog ve Velké Británii dávno integroval a přijal její zvyklosti, opak je nejspíš pravdou. Rahman neudržel nervy na uzdě, když jej neposlechla jeho tehdy sedmnáctiletá dcera a nevrátila se v dohodnutých 21:30 z halloweenské párty v domě svého přítele. Její otec se rozzuřil k nepříčetnosti a společně s manželkou si pro dceru druhý den dopoledne dojeli.

Celý text v angličtině najdete ZDE.

Dcera se probudila v jedenáct hodin dopoledne a když si zapnula mobil, měla v něm množství SMS od rodičů, kteří se dožadovali jejího návratu domů. Následně si pro ni dojeli taxíkem a už uvnitř vozu se do ní její otec nemilosrdně pustil. Vzal ji za vlasy a uhodil jí hlavou o opěradlo sedadla. Nadával jí do prostitutek a prohlašoval, že již není jeho dcerou, protože přespáním v domě svého přítele zahanbila celou rodinu.

Po návratu domů si dívka musela svléct šaty a vzít si místo nich tradiční islámský oděv. Otec jí navíc poručil, že se musí modlit. To však ještě zdaleka nebyl konec. Nebohou dívku začal jako smyslů zbavený doma mlátit svojí vycházkovou holí a když klesla vysílením k zemi, ještě do ní bez přestání kopal. Nakonec se jí podařilo přivolat policii a byla odvezena do nemocnice, kde byly v rámci prohlídky odhaleny rozsáhlé podlitiny na čele, dolní části zad, ramenou, břiše i hýždích.

„Můj otec se choval jako šílené monstrum. Jeho bití bylo nekonečné a zanechalo na mně vedle fyzických také psychické následky. Musela jsem přerušit studia a vyhledat psychiatrickou pomoc,“ svěřila se dnes osmnáctiletá dívka britskému deníku Daily Mail. Její otec byl letos zkraje roku po přiznání viny odsouzen na deset měsíců s dvouletou podmínkou a ke sto hodinám nucených prací. Včera se Rahman v Manchesteru účastnil disciplinárního řízení, ve kterém mu hrozí v krajním případě vyloučení z britské obdoby tuzemské lékařské komory.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pro

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…