Byla by blamáž, kdyby se sněmovna nerozpustila, míní Benešová

12.08.2013 19:09

Ministryně spravedlnosti Marie Benešová byla jednou z těch, o kom se hovořilo jako o budoucí kandidátce ve volbách za Stranu práv občanů – Zemanovce. Benešová ale nakonec zřejmě kandiduje za ČSSD. Volby očekává, i když sněmovna ještě není rozpuštěna. Pokud by se tak nestalo, byla by to podle ní blamáž.

Byla by blamáž, kdyby se sněmovna nerozpustila, míní Benešová
Foto: ČSSD
Popisek: Ministryně spravedlnosti Rusnokovy vlády Marie Benešová

V Interview ČT24 Marie Benešová potvrdila, že kandidovat bude ve volbách pravděpodobně za ČSSD, ne v dresu zemanovců. „Zítra zasedá okresní výkonný výbor a jsem tam pozvána,“ přiblížila ministryně v pořadu.

Kandidovat by měla v okrese Louny v severních Čechách. „Uvidíme, jak se věci budou vyvíjet a jak ústecká ČSSD a vůbec tento kraj se k tomu postaví,“ uvedla Benešová. „Nic není definitivní v tomto státě a počkám si na další vývoj,“ dodala.

Přitom se o ní spekulovalo jako o budoucí kandidátce za SPOZ. „Pokud bych chtěla být SPOZ, už by se tak mohlo stát,“ odmítá Benešová. Pondělní prohlášení představitelů zemanovců, že hodlají oslovit nynější ministry, považuje za součást předvolební kampaně, která začala. „Já myslím, že to všechno vyhodnotí občané v rámci voleb,“ dodala.

Předčasné volby ale ještě nejsou jisté, nejprve je potřeba rozpustit Poslaneckou sněmovnu. Pokud by se to nestalo, Benešová by to považovala za blamáž. „Někteří poslanci se asi lekli. Bylo by to špatně, kdyby nakonec couvli,“ komentovala některé váhavé výroky.

Šéfka resortu spravedlnosti se krátce vyjádřila i k probíhající kauze Jany Nagyové. Podle ní je na vrchního státního zástupce Ivo Ištvana vyvíjen nepřiměřený tlak. Nyní záleží, jak kauzu doplní a došetří. „Nevím, co z toho bude,“ míní Benešová. Něco prý ale určitě.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…