Byla jsem svědkem virózy Zemana, proto jsem musela odejít. Ale důkaz nemám, pravila žena, která pracovala na Hradě

15.06.2017 19:19

Ivana Kalinová Kyzourová se 12 let starala o památky na Pražském hradě. Devět let pracovala pod Václavem Klausem a tři roky pod Milošem Zemanem. Najednou však musela odejít. Proč? Slyšela, že možná platí za to, že v roce 2013 byla svědkem „virózy“ Miloše Zemana u korunovačních klenotů.

Byla jsem svědkem virózy Zemana, proto jsem musela odejít. Ale důkaz nemám, pravila žena, která pracovala na Hradě
Foto: Hanka Brožková - KPR
Popisek: Prezident Miloš Zeman

Paní Ivana Kalinová milovala svou práci. Na Pražském hradě pečovala o památky. Obrovské množství času věnovala také přípravám výstavy k sedmistému výročí narození jednoho z nejslavnějších českých panovníků Karla IV. a každý den čelila i jiným výzvám. Jednoho dne za ní však přišel její nadřízený a předložil jí seznam asi patnácti bodů, co napříště smí a co nesmí dělat. A netrvalo dlouho a byla vyhozena pro nadbytečnost.

Proti vyhazovu se sice bránila soudní cestou, ale soud dal za pravdu Hradu. Paní Kalinová prý už byla na Hradě nadbytečná, protože ji nebylo možné zaměstnat ani jako sekretářku. Dnešní doba podle Hradu vyžaduje, aby zaměstnanci uměli psát komplexní analýzy a to prý paní Kalinová nezvládá. Krátce po verdiktu soudu byla dáma přesvědčena, že všechno vzdá a stáhne se, ale její právník jí doporučil, aby zvážila odvolání. Prý tedy tak činí a odvolání zvažuje. Prozradila to v rozhovoru pro SeznamZprávy.cz

Slyšela, že ve skutečnosti „byla odejita“, protože viděla prezidenta Zemana s „virózou“ u korunovačních klenotů v roce 2013. „Byla jsem svědkem virózy, ano. Slyšela jsem teorii, že z toho důvodu jsem musela odejít, ale absolutně netuším, čím bych mohla být nebezpečná při dalším vyjímání klenotů z komory,“ říká Kyzourová. Právě klenoty byly znovu vyjmuty až po jejím odchodu. Jsou to prý ale jen řeči, co „jedna paní povídala“, důkaz na to nemá.

Na práci na Hradě prý bude paní Kalinová vzpomínat s láskou, ale po lidech z okolí prezidenta Zemana prý rozhodně tesknit nebude. „Lidé kolem prezidenta Zemana, to je něco hrozného, na ty rozhodně vzpomínat nebudu,“ říká Ivana Kyzourová. „Ale jinak mě samozřejmě mrzí, že jsem musela opustit svou krásnou práci, kdy mi prošly rukama ty nejvzácnější a nejposvátnější předměty na nejposvátnějších místech,“ uvedla dále.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…